čtvrtek 23. března 2017

Pečeme celozrnné housky

Pečeme celozrnné housky

Tématické fráze: domácí housky pečení z celozrnné mouky recepty celozrné housky celozrnné housky pečeme z celozrnné mouky celozrnné housky recept celozrnné housky z domácí pekárny recept na celozrnné housky celozrné housky recept celozrné housky domácí pekárna housky z celozrnné mouky domácí pečivo recept na domácí. Domácí celozrnné housky a rohlíky jako od pekaře. Recepty na celozrnné a tmavé domácí pečivo. Báječné celozrnné housky za pár korun.


Pečeme celozrnné housky

Konečně dost slunečnicových semínek na rohlíku. Domácí žitné či pšeničné pečivo: výtečná chuť i značná. Ze stejného těsta velmi snadno připravíte i housky kaiserky, které mají tvar zaplétaných hvězdiček. Ve velkých provozech se hvězdička jen otiskne raznicí do bulky odměřeného těsta, ale v domácích podmínkách by to nebyla taková zábava a legrace.


Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti. Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi minut. Upečené housky nechte alespoň trochu vychladnout.


Pečeme celozrnné housky

Nejlepší jsou čerstvé, v mikrotenovém sáčku vydrží měkké i do druhého dne. Pletení housky z jednoho pramene. Začněte dílkem těsta, který má hmotnost (pro menší pletýnky) až g (pro klasické velké housky ). Nebuďte leniví těsto zvážit na váze, výsledné. Postup přípravy receptu. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky , rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou - minut.


Domácí rohlíky bez kvasnic recepty, které budete milovat. Celozrnné housky od Romči. Znáte tu vůni při pečení domácího pečiva? Pokud ne, tak vám doporučuji připravit alespoň jednou domácí housky.


Lievito Madre (LM) je pšeničný tuhý kvásek, který se výborně hodí pro použití do sladkých těst. Zde uvádím nejjednodušší postup na jeho založení, pokud se do jeho výroby pustí spíše ti zkušenější, kteří mají k dispozici klasický žitný kvásek. Umotáme housky nebo rohlíky podle libosti, potřemě vejcem rozšlehaným s mlékem a téměř ihned pečeme. Nenecháváme dokynout, housky pak ztratí pletení.


Ihned sundáme z plechu na mřížku. Ne jednou nebo i víckrát rozpečené. A dnes mám pro Vás recept na celozrnné housky. Můžete použít jakoukoliv celozrnnou mouku.


Když uděláte housky z grahamové mouky, budou krásně měkké, ikdyž tam nepřidáte ani trochu hladké mouky. Jen z celozrnné mouky už tak měkké nebudou, ale nebudou ani vyloženě. Tmavé housky pro domácí pekárnu - recept: Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na kousků a upleteme housky. Vykynuté housky potřeme vodou, můžeme naříznout ostrým nožem, posypat kmínem, mákem, slunečnicovými semínky nebo hrubozrnnou solí.


Our new desktop experience was built to be your music destination. Pečeme minut při teplotě 230C´. Recept na domácí housky - částečně celozrnné a moc dobré. Domácí pečivo se s tím kupovaným nedá ani trochu srovnávat.


Když pominu, že v kupovaném pečivu je minimálně éček a přidaných spousta aditiv (což se mimochodem můžete dozvědět v jednom z dílů Jídlo s.r.o), tak si někdy zkuste porovnat to, jak Vám je po snězení jednoho domácího rohlíku a jednoho kupovaného rohlíku. Doma pečené pečivo je pro nás samozřejmostí. Většinou pečeme celozrnné kváskové chlebíky, ale je-li chuť, přijde na řadu i droždí. Mrkvička udržuje v houskách vláčnost a dodává jim příjemnou barvu a chuť. Pokud chcete tvořit housky , těsto si rozdělte zhruba na až dílů, každý z nich rozkrojte ještě na další tři menší dílky.


Vyválejte z nich delší prameny a spleťte jako copánek. Do celozrnné mouky se vždy kromě slupky mele i klíček. Ten obsahuje cenné oleje, které však po nějaké době žluknou a mouku znehodnocují.


Proto vždy sledujte datum spotřeby a mouku co nejdříve zpracujte. Ideální je skladovat ji na chladném místě při teplotě do °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky