pátek 10. března 2017

Slavnostní prostření stolu

Poradíme vám krok po kroku. A prostírání je téměř u konce. Doprostřed stolu ještě dejte dochucovací prostředky a konečný slavnostní šmrnc dodají vašemu stolu ubrousky.


Mohou být papírové nebo látkové, přičemž ale ten látkový nepatří do talíře, nýbrž ho po jídle ponechejte složený vedle talíře. A kde má být ubrousek během. Květiny ke slavnostní a formální tabuli rozhodně patří a měli by zaujmout na první pohled. To však neznamená, že pro svou „úchvatnost“ jakkoliv omezí hosty při stolování.


Prostírání se používá pro vyzdobení jídelny a prostření stolu. Zároveň chrání proti znečištění, zašpinění nebo poškození. Co ale co dokáže prostírání nejlépe, je vytvořit tu správnou atmosféru pro stolování. V moderně zařízených interiérech prostírání postupně nahrazuje ubrusy.


A kdy jindy si na slavnostním prostření dát opravdu záležet než právě v nacházející vánoční čas. Prostření stolu ovlivňuje požitek ze stolování stejnou měrou jako to, co máme na talíři. Shromáždili jsme pro vás trendy adventního zdobení.


K servisům pak vybereme slavnostní ubrus. Je-li nádobí alespoň trochu neutrální, můžeme si každý rok pohrát s různě barevným laděním celého stolu. Někdy je zase příjemné, když je prostření každý rok, až na menší obměny, stejné. Na slavnostní stůl pokládáme nejlépe ubrus z přírodního vlákna. Aby byl okamžik opravdu slavnostní , chce to krásně prostřený stůl, ale ne každý to umí.


Pokud patříte do té druhé skupiny, nezoufejte. Se slavnostním prostíráním vám poradíme a na závěr pro vás máme. Všechno to chystání, pobíhání, nakupování a stresování vyvrcholí večerem, který by měl být pohádkový a slavnostní zároveň. Až pozvete rodinu k štědrovečernímu stolu , blýskněte se překrásně prostřenou tabulí, ze které všem spadne brada!


Budete potřebovat hlavně nápady! V mnoha domácnostech se u stolu sejde celá velká rodina a přátelé. Vánoční tabule může být. A krásné prostředí k tomu patří.


Stromeček, voňavé cukroví, dárky a na stole spousta dobrot. Aby se na něm pěkně vyjímaly, je potřeba věnovat výzdobě stolu trochu. Příprava svátečního stolu : hlavně začít včas. Pokud chystáte stůl doma, pak sami nejlépe víte, jak prostředí vypadá a jak náročný bude jeho úklid. Pokud máte pronajaté prostory, pak je včas zkontrolujte.


Přinášíme vám pár zajímavých triků, díky kterým s minimálními náklady připravíte oku lahodící slavnostní tabuli. Dochucovací prostředky - všimněte si, že je zakládám tak, aby na ně všichni dosáhli. Marten přináší velký čtyřramenný svícen.


Lidé na sebe přes ten svícen neuvidí. Slavnostní prostírání v honosném, luxusním provedení. Metalická, bronzová se hodí na narozeninové oslavy, perleťová jako svatební prostírání, zlatá a stříbrná jako vánoční prostírání.


Dangerous Idiots Tree Felling Fails With Chainsaw ! Tree Falling on Houses and Head - Duration: 9:42.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky