čtvrtek 23. března 2017

Zapojení termostatu k čerpadlu

Kde hledat závadu v zapojení termostatu ? Ako mám pripojiť termostat ku kotlu? Ako zapojiť digitálny termostat pre elektrické podlahové kúrenie? Jak zapojit dva prostorové termostaty k jednomu kotli? Poradí prosím někdo, jak zapojit příložný termostat k čerpadlu na kotel.


V čerpadle je Hnědý a modrý drát.

Na připojení pokojového termostatu ke kotli si objednejte specialistu na kotle - elektromechanika, nebo plynaře s oprávněním a kvalifikací pro instalaci elektrického zařízení ke kotli. Pokojový termostat je pouze spínač, který je připojený kabelem k instalační svorkovnici v kotli na správné svorky, aby se dal kotel spínat. Modrý půjde na nebo 2? Jak nejlépe a nejjednodušeji vyřešit čerpání vody z jednoho vrtu s jedním.


Jaký je vhodný kabel do země k čerpadlu ? Ako správne zapojiť ponorné čerpadlo ? O čerpadlech určených do studní a vrtů na zahradách a domovních pozemcích. Schéma zapojení domácí vodárny.

Jediná správná regulace pro tepelné čerpadlo je ekvitermní podle venkovní teploty. Pokud vám nějaký chytrý dodavatel prodal k tepelnému čerpadlu pouze prostorový termostat, tak mu to tepelné čerpadlo vraťte, protože takto nemá šanci plnit svůj účel - šetřit energii a peníze. Svorka C nebývá osazena a napětí se bere z napájení termostatu. Takový termostat nelze připojit přímo ke kotli, jinak by došlo k jeho poškození.


Musí se použít externí spínací modul. Zapojení termostatu ke kotli. Pokud máte tedy zjištěné svorky pro termostat na kotli. Get without the ads. Skip trial month free.


Unsubscribe from balkan? U termostatu , který jsme montovali, došlo k disproporci mezi tištěným návodem a skutečným stavem - označení jednotlivých svorek nebylo ve stejném pořadí. C (topení a chlazení) TO01. Příložný termostat je vybaven kolečkem, kterým si nastavíte teplotu, která bude. N stránkách výrobce tento regulátor není uveden, ale zřejmě se bude jednat o jednoduchý termostat , který spíná čerpadlo od teploty.


Příložné termostaty slouží k nastavení teploty vody v potrubí topných zařízení. Využít lze však i pro účely ovládání oběhového čerpadla. Kromě samotného termostatu v balení naleznete i pružinu, která Vám poslouží k přichycení termostatu na potrubí.

Obsahuje tři dráty (černý, modrý, hnědý) a nedaří se mě ho zapojit. Samozřejmě, že vím, že použití dvou termostatů k jednomu kotli není ideální. Ale než půjdu do ekvitermní regulace, chtěl bych to vyzkoušet - neboť mám veškeré komponenty k dispozici - a myslím si, že za určitých okolností by to mohlo z provozního hlediska vyhovovat - nevím však, zda z elektrotechnic kého hlediska je to vůbec možné.


Prodloužené čidlo slouži na měření teploty vzdálené metru od termostatu. Ideální využití je například při snímání teploty v zásobníku vody. Kde prodloužené čidlo pasuje do otvoru zásobníku. Ale potřebujete k jeho funkci až dráty, od termostatu ke kotli, (podle typu kotle a jeho elektroniky) ty tam zdá se máte.


Je předpokla že ten dosavadní kabel vede blízko ke kotli, zavolejte tedy elektrikáře, který odpojí napojení starého termostatu od síťového napětí a správně připojí nový termostat. Dobrý den, potřebovali by jsme do bytu naistalovat termostat k plynovému kotli. Nově jsme se nastěhovali a zjistili jsme, není kompletně zapojen. Dráty natažené jsou, ale nejsou zapojené do kotle. Našli jsme v bytě i termostat.


Přikládám ještě další fotografie pro představu. Pokud budete hledat klasický termostat, volte s beznapěťovým kontaktem. Já osobně bych použil prostorový regulátor, protože následně dokážete využít regulaci hořáku, kde úspora provozních nákladů může být podle okolností značná (viz listárna).


Naše záložní zdroje splňují požadavky pro krátkodobý i dlouhodobý náhradní provoz oběhového čerpadla ÚT nebo krbu, plynové i automatické kotle na pevná paliva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky