čtvrtek 24. srpna 2017

Domácí polévkové koření

Tématické fráze: domácí polévkové koření polévkové koření domácí koření domaci sušená zelenina domaci koreni do polevky sušení porku polévkové koření recept polévkové koření z libečku domácí zeleninový bujón recepty koření domácí polévkové koření recept domácí vegeta sušená recept recept sušené. To si raději koření koupím. Chtěla bych vidět kuchařinku, která bude dny vařit vývar, když si může koupit hotové polévkové koření cca - - 3-Kč. Tuto domácí zeleninku miluju. Dá se použít i na salát nebo ve větších kusech zobat večer u filmu.


Domácí polévkové koření

Ale já ji mám teď v zimě ráda hlavně proto, že si z ní dělám raw vývar – recept zde. Je zalévaný teplou vodou do 42°C, zahřeje a zasytí. A právě tu chuť vývaru dělá tato směs sušené zeleniny.


Budeme mít jistotu, že ve svém domácím polévkovém koření máme jenom to, co jsme do něj sami dali. Nebude v něm žádná sůl a chemické přísady, jenom to, do zahrádka a volná příroda nabídly. Domácí polévkové koření si mohou připravit i „bezzemci“ žijící v městských bytech.


Domácí polévkové koření

Očistíme a nadrobno rozmixujeme kg různé zeleniny, nezapomeneme na cibuli v dostatečném množství a také na česnek, potom něco aromatického – celer a petržel, pro barvu mrkev a doplníme kapustou, kedlubnou, pastinákem a podobně. Libeček je v kuchyni prakticky nepostradatelný. Libečkové, nejen polévkové koření , se hodí do omáček a všude tam, kde chcete mít onu maggi chuť. Pokud si chci uchovat libeček přes zimu, dávám ho zamrazit a nebo ho nasekám spolu s dalšími bylinkami a naložím do olivového oleje. A šup s ním do lednice.


Vyrobte si vlastní polévkové koření. Bez hromady soli a chemie Bez hromady soli a chemie Připravit si domácí dochucovací směs z oblíbené zeleniny a bylinek je tak jednoduché…Navíc si zajistíte mnohem zdravější pokrmy, než byste připravili s pomocí přípravků, které koupíte v supermarketech. Smíchejte po jedné čajové lžičce sečuánského pepře, badyánu, fenyklu, hřebíčku a skořice. Pokud budete mít suroviny celé (ne mleté), použijte hmoždíř.


Domácí polévkové koření

Vegeta a podobná dochucovadla se často označují jako nejdražší sůl na světě: obsahují totiž především právě sůl a glutamát sodný a zeleniny jen zlomek. Vše kromě natě petrželky rozsekáme v mixéru na malé kousky. Můžeme buď dohromady, nebo zvlášť. Vše dáme sušit do sušičky alespoň na 1-hodin – podle toho, jak velké máte kous. Pak nakrájíme petrželku.


Kořenovou zeleninu omyjeme, osušíme a oloupeme. Vše nastrouháme nebo rozsekáme na malé kousky a sušíme v sušičce cca hodin podle velikosti kousků. Polévkové koření , které si vyrobíte doma, neobsahuje žádné glutamáty, ani jiné chemické přísady. Zeleninu, natě, koření a bylinky jsem sušila postupně po troškách na topení - nechtěla jsem to sušit v troubě - na topení mám aspoň.


Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších domácí polévkové koření receptů. Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin. Recept domácí polévkové koření. Nápad usušit si vlastní polévkové koření nevzniknul náhodou. Málokdo tuší, že díky zelenině ze své zahrádky může mít v kuchyni stále k dispozici i výborné koření.


K jeho přípravě budete potřebovat kg mrkve, kg petržele, celer, kedluben, cibule, stroužků česneku a 5g soli. Obsahuje kmín, koriandr a černuchu. Ta dodává směsi příjemnou chuť a vůni, která je podobná máku a cibuli. Výborně se hodí právě do chleba a na slané pečivo, kde tvoří i velmi pěknou mozaiku. Obvyklé dávkování je 1. Těsto překrojíme napůl a ujistíme se, že v něm nejsou hrudky.


Těsto necháme odpočinout a poté vyválíme, nebo zpracujeme na strojku na nudle. Nudle můžeme nechat usušit. Polévkové nudle můžeme také hned vařit (asi minut v osolené vodě).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky