úterý 22. srpna 2017

Domácí jogurt bez jogurtovače

Domácí jogurt bez jogurtovače. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Těch minut, kdy na začátku výroby necháváte jogurt probublávat, je zásadních. Před výrobou jogurtu musí mléko projít vysokou pasterací, to znamená buď zahřátí na teplotu 90–°C po dobu minut, nebo 80–°C po dobu minut.


V tomto videu vás naučím si vyrobit velice chutný jogurt.

Zmíním i všechny možné metody a důležité zásady. Cenově vás vyjde mnohem levněji než kupovaný a při. Jak se dělá domácí jogurt bez jogurtovače Jaroslava Medková. Unsubscribe from Jaroslava Medková?


Zdravý a chutný domácí jogurt na 1způsobů. Během několika málo hodin si tak vytvoříte zdravou pochoutku, která je dobrá jak pro děti, tak i pro dospělé. Obsahuje látky prospěšné pro náš organismus, hlavně vápník, fosfor.

Směs na jogurt nalijeme do připravených skleniček s marmeládou. Skleničky zavíčkujeme, naskládáme na tác a necháme přes noc stát na teple. Teď v zimě třeba na ústředním topení. Jogurt si vyndejte alespoň půl hodiny před začátkem výroby z lednice. Mléko v hrnci přiveďte k varu a poté je odstavte z plotny a zchlaďte (například tak, že hrnec postavíte do lavoru naplněném ledovou vodou).


Kontrolujte však teplotu – až se dostane přibližně na stupňů Celsia, přidejte do mléka jogurt a pečlivě ho rozmíchejte. A zvládne to opravdu každý – dokonce i bez jogurtovače. Naučte se vyrábět vlastní jogurt, poděkují vám vaše zdraví i peněženka. Nejlepší domácí jogurt. Klasické kuře na paprice.


Proto čím dál tím častěji lidé sahají po nápadech našich babiček, jak si tu či onu potravinu připravit v domácích podmínkách. A jednoduše vyrobit si můžeme i obyčejný domácí jogurt, navíc to zvládneme bez jogurtovače či kupovaných jogurtových kultur. Stačíme si s tím, co už máme doma. V první letošním premiérovém díle Vychytávek se dozvíme jak si vyrobit fantastický domácí jogurt bez použití jogurtovače.


Suroviny: l plnotučného mléka, kelímek jogurtu se živou kulturou. Během procesu výroby je možné produkt ochutit různými přísadami.

Vyrobili jste svůj první jogurt bez jogurtovače. Nevzdávejte výrobu domácího jogurt. Je možné, že se vám jogurt nepovede hned napoprvé. Zkoušejte to, stojí to za to. Výroba jogurtu bez jogurtovače vyžaduje cvik.


Dobře vybírejte suroviny. Z odtučněného nebo odstředěného mléka se moc dobrý jogurt vyrobit. Chcete si pochutnat na opravdu čerstvém a kvalitním jogurtu? Na doktorce je vynikající recept na domácí jogurt. Připravte si ho doma sami.


Stačí mléko z mlékomatu, zaručeně bez čehokoliv za Kč, lžíce živé hollandie, zavírací sklínky a peřiny. A litr jogurtu je jedna báseň i bez jogurtovače. I když je v obchodech velká nabídka jogurtů, není nad to vyrobit si domácí jogurt.


Pokud nevíte, jak se dělá, vězte, že jeho výroba je velmi jednoduchá. Nemusíte ho vyrábět pouze v jogurtovači, jde to jednoduše i bez jogurtovače. Stačí jen dodržet postup a můžete se těšit na poctivý mléčný výrobek doma vyrobený. Jogurtovač může výrobu jogurtu usnadnit, ale snadno se obejdete i bez něj. Jogurt se tradičně vyrábí z kravského mléka, ale můžeme použít jakékoliv jiné.


Ostatně, tak zvané jogurtovače se na českém trhu začaly objevovat až v 90. Poctivý domácí jogurt nic nepřekoná. A už vůbec ne, pokud si ho vyrobíte vlastníma rukama podle receptu našich babiček.


Pojďte si s Láďou Hruškou uvařit domácí jogurt bez použití jogurtovače a garantujeme vám, že na kupovaný jogurt už ani nesáhnete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky