Možnost velkoobchodních odběrů za individuální ceny. Vhodné pro konzervaci zeleniny, ovoce a zavařování masa. Prosím o radu, vím, že se maso zavařuje s víčky s červeným těsněním, mohu zavařovat masné výrobky ve sklenicích se šroubovacím uzávěrem. Dobrý den, paní Ivanko,mám dotaz ohledně víček twist na šroubovací sklenice při zavařování masa.
Při nákupu jsem si všimla, že na etiketě je napsáno, že nejsou vhodná na zavařování masa.
Vy na videu tato víčka používáte, tak nevím, jestli máte nějaká speciální, nebo jestli můžu bez obav použít ta, co jsem. Stejně ošetříme před uzavřením okraj víčka. Na takto připravené sklenice přiložíme čistou, suchou gumičku (u masa červenou!!!), která musí být těsná, přiklopíme víčkem, u běžných zavařovaček upevníme sponou, která víčko jen přidržuje a ne příliš upevňuje, aby při sterilaci mohl unikat ze sklenice vzduch. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené. Zavařování pečeného masa na dovolenou.
Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel. Víčko na zavařovací sklenici o objemu l na přesnídávky a také na zavařování ovoce a zeleniny.
Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to! Vyberte si z různých profilů - rovné nebo vlnkovité. Sklenice jsou ideální pro zavařování ovoce, marmelá pesta, hub nebo paštik, masa , masových směsí a jejich dlouhodobé uskladnění.
Mají indikátor, který se během. Sklenice a víčka umyjeme, a to i nová, poté je vyvaříme a necháme okapat. Naplníme sklenice a zavíčkujeme. Na horní dno zavařovacího hrnce vyskládáme sklenice.
Chceme-li zavařovat v páře, nalijeme vodu jen pod sklenice. Při zavařování ve vodě zalijeme sklenice do čtvrtiny až poloviny. Pokud by na nich byla špína, obsah by se brzo zničil, a to by byla velká škoda.
Použijeme-li teplý nálev, může. Většinou se zavařuje do sklenic. Příprava na zavařování.
Jak už jsme si řekli, vše je potřeba absolutně čisté, je tedy zapotřebí sklenice a víčka umýt v horké vodě, do které můžete přidat sodu. Poté je dobře opláchneme pod tekoucí.
Nechytlá sklenice je ta,co má dutý zvuk víčka při teplotě cca 40st. U horké to prostě nemusí být poznat. Sklenice na zavařování řádně umyjte, opláchněte pod tekoucí horkou vodou a nechte je uschnout na čisté utěrce.
Naplňte sklenice do tří čtvrtin ještě teplým masem a zalijte ho přecezenou šťávou, která vám vznikla při pečení. Na vnitřním je speciální. Maso nasolíme (můžeme použít rychlosůl, maso bude růžové), opepříme a necháme rozležet do druhého dne v lednici. Obdivovala jsem vždy svoji sestru,když před dovolenou zavařovala spoustu jídel,aby na dovolené nemusela vařit. To jsem si vždy říkala,že to bych raději na tu dovolenou nejela.
K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené. Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování. Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte.
Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.