středa 9. srpna 2017

Jak naložit maso na fondue

Sýrové fondue zná snad každý. Stejně jako čokoládové. V nádobě na fondue se ohřívá rozpuštěný sýr nebo čokoláda. Namáčí se kousky bagety nebo ovoce. Je to naprosto dokonalý způsob, jak strávit hezký večer s přáteli.


Méně známá je však verze s masem a rozpáleným olejem. Jako přílohu podáváme několik druhů pečiva. Běžně používáme při servírování fondů ( fondue ) i několik studených omáček jako je kari, česneková, bylinková, pepřová …. Maso můžeme den předem marinovat, bude pak vláčnější a rychleji se připraví.


Jak naložit a vyudit moravské uzené - Duration: 14:35. Krevety smícháme s předem rozetřenou chilii pastou s olivovým olejem. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Připravené přísady rozdělíme podle druhů do mís.


Olej rozpálíme na sporáku v kotlíku na fondue a postavíme na stůl na ohřívač. Stolovníci si sami na vidličce fritují žampiony, šalotku nebo maso v rozpáleném oleji. Ať už si vybereme k naložení masa na řízky kuřecí či vepřové, můžeme postupovat stejně v obou případech. Velice podstatným detailem je ale mít řízky naporcované na stejně vysoké plátky.


Fondue set se dá sehnat za různou cenu, ten můj je z Globusu a stál 49-. Byl nejlevnější, co jsem v té době sehnala a zároveň splňoval můj požadavek na otočné mističky. Teď už by se třeba dal sehnat i levněji, žádný extra zázrak to není, ale stačí bohatě. Maso na uzení je možné naložit dvěma základními způsoby. Ten první spočívá v tom, že maso odpočívá většinou po dobu až týdnů v předem připraveném láku.


Tato alternativa se používá nejčastěji a najdeme ji v repertoáru našich předků. Když budeme chystat fondue poprvé, slavnostně připravíme stůl, vytáhneme nejkrásnější ubrus a prostřeme. Koneckonců, není to sekaná v bufetu, pozvali jsme hosty, popř.


Na stůl přichystáme maso (nejlépe na jednom větším talíři pro všechny), nakrájené pečivo, zeleninový salát a omáčky. Fondues , Rechauds, Caquelons, Gabeln für den gemeinsamen Fondue -Abend. V následujících několika článcích našeho „udícího seriálu“ se blíže podíváme na to, jak správně naložit maso , při jaké teplotě udit nebo jakou udírnu si pořídit, pokud ještě žádnou nemáte. Celý proces uzení začíná nákupem a naložením masa. Maso vkládáme do láku až po vychlazení na teplotu 4°C.


Maso zatížíme - vždy musí být zcela ponořené. Obě metody se často kombinují ( maso se na 2dny naloží do soli a teprve potom se zalije solným lákem). Doba naložení potom záleží na druhu masa a použité soli. Kuřecí nebo kachní prsa stačí naložit na 1-5dní.


Sice hovězí patří mezi oblíbené druhy masa, avšak mnohem častěji sáhneme po kuřecím či vepřovém. Na jednu stranu je to škoda, na druhou si samozřejmě vybíráme potraviny, které máme rádi a chutnají nám. Misky umístěné na otočném kruhu, které si naplníte různými omáčkami nebo dresinkem, vám umožní si dochutit maso , rybu či pečivo podle své chuti. Tématické fráze: kurecí maso jak nalozit kureci maso jak naložit maso na grilování naložení kuřecího masa naložene maso naložení masa na grilování naložení masa jak naložit kuřecí maso na čínu naložené krůtí maso naložené kuřecí maso na cinu nakládané kuřecí maso dobré recepty z kuřecího masa jak naložit.


Poté se maso opláchne v teplé vodě, zavěsí se na vzdušné místo a nechá se řádně oschnout. Sanytr (ledek) – draselná sůl kyseliny dusičné, silné oxidační činidlo v potravinářství uvedeno pod kódem E252. Maso by mělo být skladované při teplotách od 0-4°C. Pokud maso nakládáme, měli bychom se vyhnout některým. Před pečením do pekáče nakrájíme alespoň jednu celou cibuli a na kousky nasekaný česnek, přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.


Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220°C, pravidelně podléváme výpekem a před dopečením asi na minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky