čtvrtek 7. června 2018

Co se dá vyrobit z pet lahví

Co se dá vyrobit z pet lahví

Vyrobte si z nich dekoraci, domeček pro panenky nebo uzávěr na sáček s potravinami. Co takhle hrnek, lampička, nebo sprcha z petky? Každý asi ví, že se materiál z nich přidává do vliesových látek, ale to se jedná o průmyslovou výrobu, těžko byste si vlies vyráběli podomácku. Ideálně malou pilkou jim uřízněte hrdla, která k sobě můžete připevnit izolační páskou nebo sekundovým lepidlem. Z toho se vyrábí sešity, časopisy, toaletní papíry, krabice a různé papírové obaly.


Co se dá vyrobit z pet lahví

Lepenka se navíc používá na výrobu tepelných izolací. Z něj vznikají například interiéry do aut, výplně do spacáků a bun fleecové mikiny nebo výplně do. Než se v podobě recyklátu vrátí do výroby, mohou se uplatnit v nápaditém světě kutilů. Pokud je to nutné, mohu láhev za.


Plastové lahve se zpracovávají samostatně. Na třídicí lince se oddělují barevné od čirých, dalším krokem je drcení, mytí, sušení a tepelná granulace. Takto připravené granule nahradí primární suroviny. V polovině výšky láhev příčně rozříznete.


Do spodní části se dnem vložíte několik kamínků, aby dobře stála, a vlijete dovnitř vodu. Do části s hrdlem vložte knot, který bude nasávat vodu, a zasypte hlínou a zasaďte do ní kytku. Víčka plastových lahví rozhodně nemusejí končit v odpadkovém koši. Snadno je proměníte ve stavební materiál, se kterým se zabaví stejně dobře malé děti i dospělí.


Návodů, jak využít samotné plastové láhve, existuje obrovské množství. Rádi vás o tom přesvědčíme! V této dílně vám představíme několik návodů na jejich výrobu.


Obyčejná láhev, kterou bychom jinak dali do odpadu, může pod našima rukama zázračně proměnit. Věděli jste, že z lahví se dá vyrobit jedna mikina? To nevadí, po Velkém Průseru už to stejně nepůjde!


Projekty ve kterých se recyklují nepotřebné předměty jsou vždycky skvělé. Obzvlášť když jde o plastové lahve, které patří k těm horším nerozložitelným odpadkům. I proto si zaslouží všechny projekty z plastových lahví svůj vlastní článek.


Využijte jich a vyzkoušejte si z nich vyrobit bytovou dekoraci, pouzdro na tužky, dárkové balení, pokladničku či jinou užitečnou věc. Víčka musí být volně vložená v pytlích, nesmí být v nich nastřádány malé pytlíky s víčky. Používají se hodně ve stavebnictví třeba ke stavbě protihlukových stěn, doma z nich máte zahradní nábytek, vyrábí se z nich různé mřížky, kryty, izolace nebo tašky a pytle. Recyklace a ochrana životního prostředí je v plném proudu. Proto se nabízí spousta možností, jak pouze nevyhazovat a naopak věci zužitkovat.


Přiložíme-li ruku k dílu, máme to téměř zadarmo. Narušily tak dosavadní hegemonii skleněných obalů pro nápoje. Na jeho úpravu vám stačí i obyčejné nůžky. Levnější a dostupnější materiál na. Tak my odpad třídíme poctivě, ale je pravda, že jsem pak nepátrala, co s ním pak se děje.


Co se dá vyrobit z pet lahví

PET je materiál výborně. A ty teda dáváme do firmy plastozrout, díky které pak najdou další využití. Tak u tohoto vím, co se s odpadem děje.


Je to určitě moc hezké, ale pojďme zpátky na zem. Většinu tipů jsme tu už měli, ale nyní je tu kompletní souhrn, který původně vznikl pro Outdoor Magazín, tak snad vám. Po vánocích nám zbylo pár krabic, takže se nabízelo, co z nich vyrobit.


Co se dá vyrobit z pet lahví

Jako základ jsme použili kartón z adventního kalendáře (naštěstí ho tam bylo více vrstev). Anička si sama vymyslela,. Postavit z něj lze například skleník.


Když budete pečlivě sbírat lahve a zapojíte do toho i zbytek rodiny či přátele, můžete mít na zahradě skleník doslova za babku! A tak jsme se do toho vrhli taky a moc se nám to osvědčilo a všechny ty, které obdarujeme tak jsou opravdu moc rádi. Mnohdy si až říkám jak je to vůbec možné a tak si skladujeme veškeré materiály, které si říkáme že by se nám hodili.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky