pátek 11. ledna 2019

Domácí jogurt v troubě

Tématické fráze: domácí jogurt v troubě recept na domácí jogurt v troubě jogurt z trouby jogurt v troubě domácí jogurt z trouby bili jogurt trvanlivost domácího jogurtu bílí jogurt recept domácí bílí jogurt bílí jogurt recepty domácí jogurt trouba jak vyrobit hustý domácí jogurt jogurty z trouby domaci bily jogurt. Domácí zapečené müsli z vloček, sušeného ovoce, ořechů a medu či javorového sirupu bez obsahu nezdravých cukrů připravíte v naší horkovzdušné troubě MORA lusknutím prstu. Nejprve vložte všechny sypké komponenty do misky a zalijte je tekutými surovinami. Domácí jogurt z trouby recepty, které budete milovat.


Těch minut, kdy na začátku výroby necháváte jogurt probublávat, je zásadních. Před výrobou jogurtu musí mléko projít vysokou pasterací, to znamená buď zahřátí na teplotu 90–°C po dobu minut, nebo 80–°C po dobu minut.

Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Pokud chcete mít takový, jako se prodává hotový v obchodě, je třeba ho dělat ze „1“ mléka.


To si připravíme tak, že v litru mléka rozpustíme sušené mléko. Jogurt se začne tvořit po několika hodinách, dobrý výsledek budeme mít po 5-hodinách, my jej necháváme přes noc a ráno se už těšíme na výborný domácí jogurt. Hustý pečený bílý jogurt po vychlazení podáváme. Pokud si budete dávat marmeládu až do hotového jogurtu, doporučuji dát do misky první marmeládu, pořádně ji rozmíchat vidličkou a potom teprve jogurt. Po zamíchání se krásně spojí v hladkou směs.


Když to uděláte naopak, z marmelády budou velké kousky.

Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě - °C. Naliju do sklenicek, ted je mam u jogurtovace ale driv jsem davala sklenicky od presnidavky. Z te davky jich je sedm.


Je skvělou volbou na snídani, ale možná ji mám raději jen tak na lžíci, když mám chuť na něco sladkého. Po dobu až hodin se bude jogurt ohřívat v páře. Potom skleničky vyndejte a nechte zchladit v chladničce. Výroba jogurtů v troube recepty, které budete milovat.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Brambory pečené v troubě , Řízky s jogurtem, Kuřecí placičky pečené v troubě , Hamburger s trhaným vepřovým masem pečeným v troubě , Řízky v jogurtu (pečené v troubě ) nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Mlieko ľubovoľnej kvality, jogurt so živou kultúrou, cukor a starostlivú hygienu. Viac toho pri príprave domáceho jogurtu nepotrebujete.


Dnes vám ukážeme, ako si môžete kedykoľvek pripraviť jogurt , ktorý má v kuchyni všestranné použitie. V zimě dávám jogurt na topení, ale v létě ho dělám v troubě. V troubě lze vyrábět jogurt i bez jejího zapínání. S použitím čajové svíčky, kterou dáte dovnitř na mřížku.


Pak tam dáte jogurtové nádoby, já používám od kilového koupeného jogurtu, a teploměr. Nějakým dřívkem, já půlkou kolíčku na prádlo zařídím škvírku ve dveřích trouby. Tou také regulujete teplotu.


Mléko ohřejeme asi na 80°C a necháme vychladnout na 50°C.

Přidáme bílý jogurt a nalijeme do uzavíratelných skleniček, například od přesnídávek a uzavřeme. Sklenice naskládáme na plech a dáme do trouby předehřáté na 40°C. Jogurt se tradičně vyrábí z kravského mléka, ale můžeme použít jakékoliv jiné. Skvěle chutná také jogurt sojový nebo kokosový.


Jogurt si smícháme ve sklenici s trochou mléka a přilijeme ke zbytku mléka. Zahříváme na plotně na teplotu 40°C a pak dávkujeme do skleniček vysterilizovaných v mikrovlnné troubě. Přidat můžeme marmeládu nebo ovoce. Necháme ležet v teple, např. Co si upeču, to si taky sním.


Granolu peču poměrně často. U nás se jí jogurt na kila, takže varianta jogurtovače a jeho pár mini skleniček je pro nás úplně mimo. Proto jsem před spoustou let hledala a našla recept na domácí jogurt pečený v troubě. Koupila jsem litrové skleněné flašky a dala se do díla.


Povedl se hned na poprvé a od té doby už ho jen zjednodušuji a. Jogurty dnes nejsou žádná levná záležitost, to jistě potvrdí řada českých zákazníků. Receptů na na pravý domácí jogurt bez éček a konzervantů dostal Láďa Hruška nespočet, takže nastal ten správný čas na to, abychom se do domácího jogurtu pustili. Domaci jogurt robim bezne, tiez som si stale myslela, ze musim mat plnotucne mlieko, no nie je to uplne pravda: rovnako husty jogurt s mensim obsahom tuku vyrobim aj z polotucneho. Ani startovaci jogurt nemusi byt bio, len si treba vsimat udaje o kulturach.


Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované. Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Já mám vyzkoušený Selský jogurt - Hollandia.


Je to vlastně takový dobrý test na jogurty, zda jsou opravdu kvalitní a obsahují živé kultury, protože před pár lety jsem v prodejně se zdravou výživou koupila jogurt Demeter z německé bio-produkce s domněním, že to bude skvělý starter a žádný jogurt se nekonal.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky