úterý 15. října 2019

Připojení varné desky 400v

Připojení elektrické varné desky. Spotřebič napojte na vedení ke sporákovému spínači podle přiloženého plánu, kde najdete celé schéma zapojení sklokeramické varné desky. Nejlépe opět uděláte, když tuto práci svěříte elektrikáři, který má se zapojováním domácích spotřebičů dostatek zkušeností. Zde zřejmě dvě a dvě varné zóny.


Teď jsem si všimnul, že píšu o zdrojích, měl jsem zato, že se jedná o indukci. Ale pokud ne, tak princip je stejný. Indukční varné desky jsou čím dál tím populárnější. Při vaření využívají princip elektromagnetické indukce, díky čemuž nevzniká teplo v desce, ale přímo ve dnu nádoby. Snižují se tak tepelné ztráty a vaření je opravdu úsporné.


Oproti klasickým elektrickým deskám navíc pracují indukční desky o poznání. Nově zakoupené spotřebiče mají však každý samostatné připojení k elektrické síti. Z trouby (max příkon kW) vede klasická zástrčka pro připojení do zásuvky 230V, varnou desku (max. příkon kW) lze připojit na 400V - má na sobě svorkovnici, do které se připojují dvě fáze (La L2), nula a ochranná nula.


Tradiční indukční varné desky je nutné vždy připojit na 4V. To ale není možné v některých starších bytových domech, nebo v panelácích, ba ani v některých rodinných domech, kde není do kuchyně přiveden silový proud. Před přichycením desky montážní sadou je někdy nutné nalepit těsnění na místo, kde se varná deska dotýká pracovní desky.


Snad jediný problém, který by při usazení desky mohl nastat je, že jeden nebo dva rohy varné desky trochu vyčnívají nahoru. Jak provést společné zapojení varné desky a trouby? Co je třeba pro zapojení myčky v kuchyni?


Lze využít k připojení el. Jak zapojit digestoř (hnědý, modrý) na původní kabel (hnědý, modrý, žlutý)? Jak spravne od prepinace zapojit elektrickou litinouvou plotynku? Vybírat desku byste si také vy měli primárně podle toho, jaké funkce nabízí. Níže najdete výčet možných funkcí, které varné desky nabízejí.


Některé z nich dnes mají indukční desky automaticky. Na situaci jsem uživatele upozornil, snažil se nejdříve desku vyměnit, komunikace s prodejcem varné desky byla ovšem poněkud problematická, když to řeknu slušně. Budu v kuchyni připojovat elektrickou varnou desku a troubu (dva samostatné spotřebiče). Chtěl jsem si udělat lepší obrázek o j. Varné desky na elektrický proud pak bývají osazeny především čidly proti přetečení, případně proti vznícení oleje. Sklokeramické varné desky s indukcí.


Před uvedením varné desky do provozu si pozorně pročtěte návod k obsluze a. Vestavná keramická indukční varná deska je určena pouze pro domácnosti. Zapojení smí provést jen k tomu oprávněný odborník. Moznosti zapojeni jsou dve – 1x2nebo 400V. Z desky sel normalne kabel a ten jsme.


Proměnili jsme ale pro vás stovku našich prodejen na internetové výdejny, ve kterých trvale držíme tisícovky pečlivě vybraných modelů skladem a ve kterých platí přísné hygienické zásady. Rád bych připojil varnou desku v rámci vestavného sporáku (propoj desky a trouby bude, doufám, v dodávce fy MORA) a v návodu k obsluze, který jsem našel na stránkách MORY, je uvedeno pouze to, že min. Mám sice původní šňůru od el. Zapojoval ji elektrikář,ale zdá se mne divné že doutnavka svítí v pozici zapnuto i vypnutu.


Posílám fotku vypínače, kde zleva jsou zapojeny dráty-černý, hnědý, šedý. Dole za linkou je krabice kde je přívod kabel cyky 5x dále kabel od varné desky a nahoru k vypínači. Původně jsme měli zapojení starý plynový sporák, plynovou přípojku máme cca rok starou, taktéž k ní máme revizi, žádný technický problém tedy není, jde nám spíše o to razítko k samotnému připojení. Jednoduchá instalace s EasyFit Neřešte vrtání a šroubování při instalaci vaší desky.


Jednoduše zacvakněte EasyFit varnou desku Beko do připraveného výřezu v pracovní desce a nic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky