úterý 15. října 2019

Zavařování třešní v myčce

Nejvhodnější sklenice pro zavařování v myčce jsou sklenice s víčkem na závit. Postup při zavařování v myčce nádobí. Zavařování v myčce není skutečně nic složitého. Ovoce, zeleninu, ale třeba i houby očistíte a připravíte, dáte do sklenic a zalijete nálevem. Pak sklenice důkladně uzavřete víčky, naskládáte.


No řekl bych, že možná ani není nutné nastavovat dlouhý intenzivní program tak nějak jako laik tipuji, že hlavní práci při zavařování v myčce odvádí sušící fáze myčky. My zavařujeme pouze lečo, takže to příští rok když tak zkusím. Zavařujete poprvé a nevíte si rady? Prohlédněte si instruktážní video, v němž.


Sezona zavařování začíná pro mnohé s prvním košíkem jahod v červnu a přes léto plné třešní , meruněk, okurek a hub se protáhne až do podzimu, kdy se ještě dají zpracovat švestky, jablka či dýně (zavařovat jde i maso). Vše naskládáme do myčky víčkem vzhůru tak, aby byl mezi sklenicemi prostor, a myčku zapneme (klasicky s nádobím, které potřebujeme umýt) na nejdelší program a na nejvyšší teplotu. Zavařovat můžete téměř všechno, polévky, omáčky, ryby, uzeniny nebo maso. Důležité je uvařené jídlo naplnit do předem důkladně umytých sklenic a zavíčkovat nejlépe novými víčky, ne použitými. Recept na zavařování třešní recepty, které budete milovat.


A teď už k samotnému zavařování v horkovzdušné troubě. Troubu nastavíme na 2°C. Na dno plechu dáme starou utěrku nebo nějaký čistý hadřík a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-cm.


Poté naskládáme sklenice jednu vedle druhé tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Věděli jste, že každý rok se vyhodí až 8tun třešní jenom proto, že se nestihnou zkonzumovat? Existují i způsoby, jak si tuhle sladkou a šťavnatou pochoutku uchovat po celý zbytek roku.


Víte, jaký je nejoblíbenější recept na zavařování třešní ? Zjistíte to v tomto článku. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci. Je pravda, že úplně přesnou dobu sterilace v troubě nelze přesně určit.


Záleží totiž na elektrickém příkonu, na teplotě zálivky ve sklenicích, na množství a velikosti sklenic a. Kysané zelí obsahuje řadu vitamínů a zdraví prospěšných látek. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v obsahu vitamínů. Základem úspěchu je kvalitní keramický zelák.


Tento postup s novinami se doporučuje především při zavařování v horkovzdušných troubách. Vyzkoušejte také zavařování v myčce na nádobí. Návod na zavařování v troubě. Pokud máte sklenice sterilizované, naplněné, uzavřené a přichystané na plechu, můžete se pustit do samotného zavařování. A Cesmino, Tys řekla vlastně to nejdůležitější!


Jasně, v myčce je přece permanentně sůl na změkčování vody a leštidlo. I kdyby se tam nedávala tableta na mytí, je to naprosto nevhodné zavařování. Ale to jsme celí my, národ koumáků, co nepřestane vymýšlet všelijaké blbiny. Přečtěte si základní recept na zavařování třešní. Nemáte zavařovací hrnec?


Vůbec žádný problém, umíme si poradit. Bez práce klidně po dvou sklenicích denně , prakticky bez práce a nepořádku. Praktikujeme to tak , že když se koupí nebo donese nějaké ovoce a už to nikdo nechce , tak se udělají jedna dvě sklenice a je to.


Tady máš radu od Pampelišky (z 1. dílu jejího souhrnného seriálu o zavařování ): Sterilizování v troubě Takže - ovoce do sklenic, zalít vroucím nálevem, zavíčkovat, naskládat na plech s vyšším okrajem (ten asi cm) tak, aby se sklenice nedotýkaly. Stává se vám, že při příchodu letních měsíců máte najednou plnou kuchyň třešní a nevíte co s nimi? Díky nám už přebytek třešní řešit nemusíte! Přinášíme vám totiž snadné recepty s třešněmi. Věřte, že vám ještě budou chybět.


Je to jednodušší, než si myslíte. Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec ani teploměr. Jak zavařovat v myčce ? V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody.


Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic.


Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky