čtvrtek 27. července 2017

Centrální přívod vzduchu

Druhý ventilátor používají pro odtah vzduchu z místností (nejčastěji přes WC, koupelny a kuchyně) ven. Pozor na hranaté přívody vzduchu. Pokud pro přívod venkovního spalovacího vzduchu použijete hranatou rouru, tak je potřeba si uvědomit, že proudění v takové rouře neprobíhá v celé rouře, ale že v rozích vzduch skoro stojí a vzduch proudí pouze pomyslnou elipsou, která je vepsaná do obdélníku, viz. Centrální přívod vzduchu Levanger, Uka.


Byl jsem proti externím přívodům vzduchu do krbu. Třetina lidí neví, k čemu je důležitý pro krbová kamna přívod vzduchu.

CPV, tedy centrálního přívodu vzduchu ,“. Jak udělat přívod venkovního spalovacího vzduchu (CPV). Jak dlouhý může být externí přívod vzduchu ? Externí přívod vzduchu by neměl být delší metrů.


Také by neměl mít zbytečně hodně kolen. Zde platí, že čím je externí přívod. Moderné domy a byty majú kvalitnejšie okná ako tomu bolo v minulosti. Tesnosť okien je dôležitá pre zabránenie úniku tepla z budovy ale zároveň bránia prísunu čerstvého vzduchu.


Krbové kachle alebo krbová vložka potrebujú vzduch na horenie dreva, brikiet alebo peliet.

Scan-line - Mistr mezi kamny! Zažil som u svokrovcov, ktorý nemajú prívod vzduchu do krbu z vonku a ťahajú len z miestnosti, keď bol nízky tlak vonku a na celom dome zatvorené okná, nechcelo to horieť, len to dymilo. Třicet procent lidí vidí jen romantickou pohodu u plápolajícího ohně a technické detaily je netrápí, dalších třicet procent tak nějak tuší, že oheň k hoření potřebuje kyslík a radši se přijde zeptat. Jen zákazníků je tak poučených, že už si do projektu stavby přívod vzduchu rovnou diktují. Tento způsob přívodu vzduchu je velmi nekomfortní a zároveň za určitých okolností i nebezpečný.


Tyto jednotky nelze používat v objektech, kde je umístěn krb, krbová kamna atd. Nebezpečí hrozí při otevírání dvířek při přikládání nebo jejich špatném zavření. CENTRÁLNÍ PŘÍVOD VZDUCHU – CPV Bez kyslíku nemůže probíhat hoření.


Spalování v kamnech však může probíhá bez spalo-vání vzduchu z objektu. Vzduch je přiváděn z exteriéru objektu. Tto příslušenství umožňuje dopojení centrálního přívodu vzduchu v dobře izolovaných místnostech.


CPV , nebo-li centrální či externí přívod vzduchu , není žádný složitý konstrukční prvek. V podstatě se jedná o hadici, která slouží k tomu, aby přiváděla vzduch - především kyslík, který je nezbytný pro správné hoření krbu či kamen - přímo do krbové vložky či. Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH. Filozofií společnosti je vyrábět kvalitní výrobky za příznivou cenu a především spokojenost zákazníků. Odkud vést centrální přívod vzduchu ? Ideální je s krbem počítat již při samotném projektu.


V takovém případě se může přívod vzduchu zabudovat přímo do podlah s tím, že by neměl být delší než metrů.

Samostatný průřez pro přívod čerstvého vzduchu může být nahrazen velkými netěsnostmi oken a dveří. Výrobce doporučuje vždy zajistit samostatný přívod čerstvého vzduchu. Pro centrální vysavač model GS1Popis: 1. DL - v ČR se neprodává) 3. LED diody (světelné kontrolky, pouze série LD - v ČR se neprodává) 4. Efektivní řešení výměny a ohřevu vzduchu v objektech jako jsou rodinné domy, kanceláře či restaurace.


Právě centrální rekuperační jednotka zajišťuje výměnu a ohřev vzduchu , který je následně potrubím a rozvody rozváděn do místností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky