pátek 7. července 2017

Co pít místo kávy

V dnešním článku si uvedeme nejlepší a zdravé alternativy kávy. Pokud hledáte nejlepší způsob jak se nakopnout bez velkých dávek kofeinu, je tento článek určen pro Vás. Ať už chcete kávu přestat pít jednou provždy, nebo jen hledáte řešení, kterým byste její konzumaci alespoň omezili, všechny zmíněné varianty vám budou přínosné. Ráno si místo kávy dopřejte zdravé zelené smoothie se směsí Blendea a po obědě si klidně dejte šálek kávy.


Přehled zdravějších alternativ.

Přestože je káva v malém množství každý den vlastně i zdraví prospěšná, je vhodné nahradit třetí, čtvrtý šálek zdravější variantou. A co tedy místo kávy pít ? Sama jsem pila „kafí“ denně, přestala ji pít ze dne na den už před lety a vůbec mi nechybí. Dá se nahradit mnohem chutnějšími variantami, možností je velká spousta. Probudíte se a první co uděláte je, že v kuchyni napustíte vodu do konvice a vaříte si kávu?


Bez své ranní dávky nejste schopni „normálně fungovat“ nebo vyjít z domu? Spousta lidí začíná svůj den šálkem lahodné a příjemné vonící kávy. Zkuste místo kávy dát na doporučení Antonie Mačingové a uvařte si zázvorový čaj.

Nebo náhražky kávy jako např. Caro nebo meltu (kupte si je online). Jakmile vám skončí denní detox, tak si můžete dopřát šálek kávy denně.


Proč pít náhražky kávy a jaké to jsou. Pijete kávu častěji, než je doporučená denní dávka, a přemýšlíte, čím ji nahradit? Pak pro vás máme několik možností, které jsou vše. Jestli chceš omezit pití kávy , ze začátku možná budeš mít potřebu uvařit si svůj hrneček alespoň z něčeho jiného. Jsi zkrátka zvyklá, že k učení nebo k televizi popíjíš voňavý, dobrý a horký nápoj a nechceš to měnit.


Ovocný čaj ti chuť kávy zrovna moc nepřipomíná, takže co vyzkoušet místo ní? Možná i vám zní jako slabá náplast za něco, nač jste byli zvyklí a měli jste rádi. Nakoupili jsme šest z nich a pečlivě prostudovali etikety se složením a výživovými hodnotami – a co víc, všechny jsme je i ochutnali! I když se upřímně přiznám, že mi přece jenom vůně kávy občas chybí, především když ji vařím pro druhé.


Ale v předtuše následků s nevyspáním, kávě odolávám. Jsem ten typ, co hledá spíš vůni kávy , než že bych potřebovala její účinky, a tak jsem se vrátila alespoň k pití kávy z Melty. Jsou situace, kdy si nemůžete dát kávu – třeba ze zdravotních důvodů, nebo vám zkrátka nechutná.


Existují i kávové náhražky, které jsou navíc zdravé! Pít můžete „kávové“ nápoje jako je Melta, nebo Caro.

Melta je z praženého kořene čekanky, praženého žita a ječmene, a kořene cukrové. Není to však ani zelený čaj, který má naprosto stejné účinky jako káva, ale jsou to smoothies a voda s citronem. Tyto dvě verze jsou naprosto skvělé proto, že vám do těla dodají to potřebné, co byste za den měli přijmout. Navíc do těla dáte potřebné. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou.


Pití kávy má své klady i zápory. To, co převažuje, je ovlivněno nejen již zmíněnou kvalitou kávy , ale i dobou konzumace a neméně pak konzumentem (jeho citlivost na kofein a další parametry). Káva nás dokáže nakopnout jak fyzicky, tak mentálně. Nezvyšuje energii v těle.


Kofein je oblíbeným stimulantem. Co pít , když se mu chceme vyhnout? V rozumném množství kofein našemu organismu neškodí, např. Má i svá pozitiva - v podobě různých antioxidantů.


Hypotézy, že pití kávy v těhotenství má za následek následnou hyperaktivitu u dítěte, byly snad už nadobro vyvráceny. Pitie troch až štyroch šálok kávy denne tiež redukuje riziko vzniku tejto choroby. Ako sa ukázalo, káva s kofeínom i bez kofeínu môže súvisieť s. Masala drink je známý indický nápoj. Můžeme ho pít místo kávy , pro povzbuzení i pro zahřátí.


Do hrnce se studenou vodou vhodíme všechno koření. Kardamon předtím rozdrtíme v hmoždíři. Přivedeme k varu a vaříme asi minut. Pak přidáme černý čaj a po chvilce i cukr. Po několika minutách vaření přilijeme mléko.


Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky