středa 4. září 2019

Piškotový korpus apetit

Vařečkou či stěrkou vmíchá mouku (případně směs s ořechy apod.). Těsto vlije do formy vymazané a moukou vysypané nebo vyložené pečicím papírem. Korpus peče asi až minut ve středně vyhřáté troubě. Doba pečení záleží na tom, jak komu peče trouba a jak je korpus silný. Lehký piškotový korpus s ovocným sirupem a máslovým krémem - recept na zaručený úspěch, se kterým budete hvězdou každé narozeninové oslavy.


Jemný a rychlý piškotový korpus , lahodný krém ze zakysané smetany a bílé čokolády – co ještě chybí? Nechte vychladnout na mřížce a pak korpus vyjměte z formy. Co s korpusem Piškot prokrojte a promažte marmeládou nebo naplňte krémem. Korpus je vhodný také k potahování marcipánem nebo cukrářskou hmotou. Pripraviť nadýchaný piškótový korpus je umenie.


Tu je presný pomer surovín a zopár praktických rá ako sa prepracovať k úspešnému koncu. Upečený korpus se dá po upečení překlopit vzhůru nohama (i když nohy nemá), aby se povrch srovnal do roviny. Stačí korpus na dvou místech nakrojit, potřít oblíbeným krémem. Nalezené recepty pro piškotový korpus apetit. Piškotové těsto ale většinou nemá tendenci.


A kombinace se šlehačkou a citronovým krémem mu také moc slušela. Nepotřebuji k němu ani váhu. Posílám recept na piškotové těsto, který je velmi jednoduchý, rychlý a vždy se mi podaří. Recept na zaručeně dobrý piškotový korpus.


Připravuji tak těsto na dort i roládu. Na spodní korpus namažte asi třetinu tvarohu a posypte ho čtyřmi lžícemi čerstvých nebo zavařených borůvek. Místo máslového krému vyšlehejte 1g moučkového cukru s 2g tvarohu (můžete přidat pár lžic zakysané smetany). Nadýchaný piškotový korpus se hodí jako základ téměř pro každý dort.


Jednotlivé vrstvy korpusu se obvykle promazávají krémy či marmeládou, vrchní část můžete ozdobit dle své fantazie například ovocem, šlehačkou nebo cukrářským zdobením. Najlepší rýchly recept na korpus. Toto je základní piškot.


Těsto hlavně na rolády, muffiny nebo i řezy. Pokud se do něj přidá prášek do pečiva, příp. Roláda se vždy povede a je vysoká. Svetlý piškótový korpus.


Já většinou peču klasiku piškotový korpus s máslovo-pudinkovo-tvarohovým krémem a dort polévám čokoládovou polevou. Nebývá to teda moc profesionálně vzhledově cukrářské, ale všem to moc chutná. Tvůj recept si určitě schovám a ve vhodné chvíli vyzkouším. Ak sa vám nedarí upiecť dobrý piškótový korpus , ktorý je základom chutnej torty, vyskúšajte nasledujúci recept na cesto na tortu, ktorý pochádza priamo od profesionálov. Jak ho udělat jako profesionál?


Zajeli jsme se zeptat k Martinu Polaneckému do cukrářství Viktoria v Praze, kde pečou denně desítky takových dortů. Nakonec jsem upekla piškotový korpus a zatočila celou tu dobrotu do rolády. Ať už budete péct ovocný dort, nebo třeba ten s oříškovým krémem, budete potřebovat připravit světlý dortový korpus. Ale nebylo to ono, už je to jiný moučník, víc by tomu slušela samotná šlehačka. Odrůdu jahod jsem připsala, protože i my máme do Kunratic i do Prahy daleko.


Tyhle se na trhu asi ani koupit nedají, nemají pevnou „slupku“ – jestli to tak můžu. Pak přidáte olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky