Chcete-li mít cca Macarons (průměr cm), budete po. Vyzkoušel jsem několik receptů, tenhle mi zafungoval na 1. Prostě mně funguje, tak věřím, že se podaří i vám. Makronky nepraskají, jsou lesklé, nemusí se zdlouhavě sušit. Francouzi se totiž zasloužili o to, že jsou dnes makronky oblíbené na celém světě.
Vůbec první recept na tento dezert se objevil v 17. Francii a poté se různé přepisy rozšiřovaly v několika obdobách. Druhá řada MasterChef Česko je již v plném proudu, takže dnes ve 20:na TV Nova čeká zbývající soutěžící oříšek v podobě tajemného boxu.
Tentokrát však nebudou boxy před jednotlivými soutěžícími, ale přímo před porotci MasterChefa. Soutěžící se budou muset rozhodnout, před kterého z porotců box postaví a kdo z nich odhalí tajemství, které se ukrývá. Přesto bychom roli Francie ve slávě makronek neměli podceňovat.
Těsto dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plechy s pečicím papírem – dělejte kolečka o průměru 5cm. Na začiatok určite skúste menšiu špičku, aby ste vedeli lepšie ovládať rýchlosť makrónkovania a makrónky nepokazili. Ak si netrúfate na papier, kľudne začnite so silikónovou podložkou s predznačenými krúžkami – aj ja som tak začínala. Roztékat se musí jen pomalu, pokud ho přemícháte a bude příliš tekuté, na plechu se rozteče a makronky budou placaté. A protože tato disciplína patří k těm složitějším, připravila jsem pro Vás opravdu hodně detailní recept , kde Vám hned v úvodu poradím, jak se vyhnout možným přešlapům.
Recept na domácí makronky – postup přípravy, suroviny a více variant receptu Něčím připomínají české laskonky. Potom makaronky vložte do rúry a pečte presne minút. Makaronky nechajte na minút zaschnúť. Medzitým si pripravte dva druhy krému.
Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a vždy jeden pár makaroniek spojte dokopy krémom. Neexistuje na ni univerzální recept , každá rodina má svůj vlastní. Na plech dajte papier na pečenie a striekajte makaronky o priemere asi cm.
V polévce každopádně nesmí chybět brambory, houby, smetana, kopr a vejce – zastřená, rozklepnutá, nebo uvařená natvrdo. Další články k tématu: Jak uvařit menu z pořadu Masterchef ? Zkuste brownies, mangový salát či pražmu Zatím neplánuji otevřít. Když v Masterchef Česko vystoupila Iveta Fabešová a řekla, že bude ukazovat, jak připravuje makronky , které prodává ve své cukrárně v Praze, mé srdce zaplesalo radostí a volume šlo prudce nahoru. Je dobré si rúru predhriať na 1a po vložení stiahnuť na 150. Vánoční pečení na Primě.
Dnes vám přinášíme její recept na čokoládové makronky. Je to štýlový zákusok rôznych farieb a chutí. Makrónky neberieme hneď z plechu, necháme ich vychladnúť na ňom.
A dáte mi za pravdu, že upiecť dokonalú makrónku na prvý raz nie je také, ako urobiť palacinky. Recept na makrónky je náročný na zručnosť a každá cukrárka má ten svoj osvedčený. Chce to veľa času v začiatkoch pečenia. A jelikož v soutěži uspěla i mezi profesionály, nyní každý všední den od 18.
A ďalej treba makronky piecť čo možno najnižšie v rúre. Ja osobne pečiem makronky na 115°C minút a sú krásne. PS: ako napĺňa sú asi najvhodnejšie. Inak moze makronky praskat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.