čtvrtek 17. prosince 2015

Jake vino ke kralikovi

Tématické fráze: králík s červeným vínem na zelenině recepty od polreicha králík babicovy dobroty recepty z králíka jaké víno ke králíkovi králík po béřovicku králík s kořenovou zeleninou pečený králík na víně kralik na zelenine víno ke králíkovi králík na červeném víně se zeleninou králík recepty. Jen se musíme naučit správně vína kombinovat s jídlem. Víte třeba, jaké se hodí víno ke kachně nebo k rizotu?


Připravili jsme pro vás malého průvodce. Ke grilovanému, pečenému prorostlému vepřovému masu podáváme velmi plná bílá vína, Rulandské šedé, Sauvignon, klaret, nebo jemnější červená vína, Modrý Portugal, Zweigeltrebe.

Plná a vyzrálá červená vína doplní chuť kořenitým masům, ať se jedná o skopové, zvěřinu, kachnu, husu nebo maso pernaté zvěře. Diskuzní forum, které se zabývá problémy nešťastných lidí nebo lidí v depresi. Ostatní mohou těmto navštěvníkům pomoci vyřešit problém. Je zde možné se i nenásilně seznámit s kamarády nebo s budoucím partnerem. Ke studené míse je vhodné lehčí bílé víno.


Teplé předkrmy mohou doprovázet i plnější vína. K hlavním jídlům podáváme bílé víno k rybě, rakům, krabům, drůbeži, šunce, vaječným jídlům, omeletám, paštikám, jehněčímu, telecímu, mozečku, čerstvým sýrům, rýžovým a těstovinovým jídlům. Ke zvěřině nalévejte plné, vyzrálé červené víno.

Vhodný je starší ročník Frankovky, Svatovavřineckého nebo Rulandské modré. Pokud je maso příliš tučné, volte raději mladé červené víno s vysokým obsahem tříslovin. Jaké víno si dát ke zvěřině?


Zvěřinové pokrmy si obecně žádají plná, vyzrálá červená vína. Od Vánoc až do Silvestra se na našich stolech objeví celá škála pokrmů, které může správná volba vína náramně vylepšit. Nemusíte se obávat, že pro Vás koupě moravského nebo českého vína ke štědrovečerní večeři bude znamenat značnou investici – jedna láhev od každého pro nepříliš početnou rodinu jistě postačí. Otázka tradiční, stejně tak jako oblíbená kombinace kapra s bramborovým salátem. A právě ten činí z této otázky skutečný oříšek.


Příloha ke králíkovi recepty, které budete milovat. Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní.


Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Králík na divoko s hruškou. Pečeme na 200°C pod polkicí minut, odekryté minut. Podléváme vodou dle potřeby.


Po dobu pečení poléváme maso výpekem. Vybíráme-li vhodné víno k večeři, více než na druhu masa záleží na omáčce a typu úpravy pokrmu.

Držet se zažité představy, že ke kuřeti jen bílé víno, přední česká sommeliérka Klára Kollárová nedoporučuje. K drůbežímu závitku s hermelínem a slaninou můžeme podávat plnější bílé víno typu pozdního sběru. Ke kachním prsům na zelenině na provensálský způsob nebo na česneku potom dáme přednost Bordeaux nebo našemu Modrému portugalu. Je to různé, pokud ji připravíte s moravským zelím, vytvoří harmonický.


O trochu sladší styl se pak dobře hodí ke kachně, huse a jemně kořeněným jídlům s asijským nádechem. Ten, který nezrál v dubovém sudu, se hodí ke grilovanému mořskému okounovi, k jarní zelenině, zejména ke chřestu. A skvěle se doplňuje také s kozím sýrem. Seno doma skladujeme v temnu a suchu a nejlépe v jutových pytlích, polypropylenových pytlích s průduchy, ve starých povlacích na polštáře a peřiny, případně v proutěných koších nebo podobných prodyšných nádobách. Ze sena se tak snadno vypaří přebytečná vlhkost a nedochází ke vzniku plísní.


Tomuto oboru se věnují vyškolení odborní sommeliéři. Jak si ale mají poradit laici?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky