úterý 22. prosince 2015

Puncovní značky alpaka

Jsou na nich vyrité značky , ale bohužel se v tomto oboru vůbec nevyznám. Vzhledově se i liší od ostatních,to bude alpaka ,máte pravdu. Zjistila jsem jen,že Itálie nemá puncovní úřad. Alpaka , reaguji na odpověď nademnou si nesla hodně často cechovní značku.


Vyznat se v pojmech karátů, puncovních značek a jiných čísel. Ale opět to není platný punc označení stříbro. Foto vyražených značek zasílám v příloze. Co je to Alpaka , alpacam alpacca?


Punc Alapaka, je označení pro aplakové zboží, vyrobené z materiálu alpaka , tedy obecný kov, který byl jako náhražka za stříbrné zboží. Příkladem je puncovní značka zvaná čejka, používaná do r. Neplatí ovšem puncy, které byly v době 2. Ostatní platné historické značky. Udělala jsem si radost a na Aukru koupila malých stříbrných lžiček, přikládám i celkový obrázek. Dobrý den, pomůže někdo s určením puncovní značky ? Myslím, že je to docela běžný typ, už jsem je viděla různě v nabídkách několikrát.


Punc se mi bohužel nepodařilo nafotit lépe, ale vedle hlavy je vlevo. Puncovní značky udávají ryzost, tj. Ryzost je dále možné vyjádřit v karátech, ale to je běžnější v oblasti klenotů a šperků. Apropo , alpaka je odborné pomenovanie na postriebrenie výrobku, podľa značky danej výrobcom rozoznáva silnejšie a slabšie postriebrenie. Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.


Fotografie celých predmetov ste nedal, značky nie sú ostré. Na prvom obrázku je pravdepodobne výrobca WENDELL MANUFACTURING COMPANY - Chicago, Illinois. Amerikou sa nezaoberám, takže si to určite dohľadáte aj sám. Text STERLING používala aj VB, Dánsko, Nórsko aj Holandsko.


Je zřízen zákonem ČNR č. Alpaka je bílá slitina mědi (Cu), niklu (Ni), zinku (Zn), někdy i železa (Fe) a manganu (Mn), která napodobuje stříbrno. Vyznačuje se snadnou opracovatelností, tvrdostí, dobrou tepelnou vodivostí a odolností vůči korozi. Navigace: Zlato-starožitnosti Naše nabídka Alpaka. Přátelská kávová souprava_001J, alpaka.


Likérová sada_002T, šest kalíšků, podnos, alpaka. V druhém pokračování našeho miniseriálu o puncech a puncování šperků se zaměříme na české puncovní značky – puncy. V této souvislosti nás napadá hláška, kterou řekl náš známý klenotník, poněkud nedůvěřivé zákaznici ze Států, když pochybovala o pravosti vyhlídnutého šperku: „Milá paní u. Staré korbele, staré svícny, alpaka , starožitnosti. Antik a galerie Pavel Jablonský Doudleby nad Orlicí.


V nabídce najdete obrazy, kresby a grafiky od začářku 20. Mařákovci, Kalvodova škola a další. Ryzost zlatého šperku je ovlivněna nejen počtem karátů, ale také podílem zlata v dané slitině, ta je udávána v tisícinách.


Na špercích můžete nalézt různé druhy značek - ryzostní, výrobní, odpovědnostní a státní. Vpravo je rakouska puncovní značka používaná do r. Kvalita stříbra v lotech je uprostřed značky. Svoje práce vystavoval.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky