čtvrtek 10. prosince 2015

Co namáčet do sýrových fondue

Tak v zásadě si tam můžeš namáčet cokoliv, co ti bude chutnat a co bude držet na těch vidličkách. Pečivo (nejlépe čerstvá křupavá bageta) a zelenina úplně stačí, řízečky bych do toho osobně nekombinovala. Když vkládáte porci do úst, mějte na paměti, že vidlička se bude znovu namáčet do společné omáčky, nedotýkejte se jí tedy ústy.


Je také možné druhou vidličkou stáhnout připravený chléb na talířek a pak teprve sníst. Při fritování fondue napíchněte kousek masa a ponořte do rozpáleného oleje. Servírujte s francouzskou bagetou, případně jiným oblíbeným pečivem, nakrájeným na kostky velikosti sousta, které si každý host vidličkou namáčí v horkém fondue. Hodí se i kyselé okurky nebo nakládané malé cibulky k přikusování.


Co namáčet do sýrového fondue a jaké zvolit přílohy? Tradičně se namáčí kousky bílého chleba nebo bagety, zvolit ale můžete prakticky jakékoli pečivo nebo i něco jiného – mohou to být brambory nebo vhodná zelenina (třeba brokolice, chřest apod.) či houby. Namáčet si všechno, na co máme chuť, v nejrůznějších lahodných omáčkách, může znamenat úžasný požitek. Co je dobré vědět Mezi nejrozmanitějšími druhy fondue jsou pravděpodobně nejoblíbenější burgundské fondue : v kotlíku na fondue naplněném vroucím olejem si každý host individuálně opéká kousíčky hovězího nebo vepřového masa.


Pikantní vývar propasírujeme do nádoby na fondue a dáme na vařič, který zapneme na střední teplotu. Krajíce chleba opečeme a potřeme olivovým olejem a dáme na stůl. Rybí kostky napichujeme na vidličku, vaříme v pikantním vývaru a jíme společně s remuládovou omáčkou a topinkou.


Na jehlice pak napichujeme kousky ovoce a máčíme je v čokoládě. Autor: Archiv ireceptar. Některé ,fondovače‘ mají pouze jednu univerzální nádobu, potom čokoládu raději rozehřejte v kastrůlku ve vodní lázni na sporáku nebo na mírném plameni a přelijte ji poté do kotlíku na fondue.


To si můžete připravit z rozehřátého sýra. Tento set obsahuje vše, co k tomu potřebujete. Balení obsahuje pánev na fondue , šest vidliček, hořák a stojan. O značce: Značka Boska je holandským mistrem v přípravě lahodných sýrových pochoutek. Což třeba si rozehřát čokoládu, nakrájet jablíčka, hrušky (hmm… proč stále zůstávat u jahod) a namáčet si ty sladké čokoládové kousky a vůbec nikam nespěchat?


Do takto připravené čokolády se pak na dlouhých vidličkách namáčejí kousky ovoce. Vhodné ovoce na čokoládové fondue je opravdu na vaší fantazii, skvělým výběrem jsou např. Kdo neholduje ovoci, ten si do čokoládové fondue omáčky může namáčet klidně i oplatky nebo sušenky. K přípravě tohoto pokrmu používáme stejné nádobí a nářadí jako k přípravě sýrového fondue 2. Nejprve vezměte misku s fondue, nalámejte do ní kousky čokolády, do které můžete přidat ještě další ingredience pro zlepšení chuti – alkohol, zázvor, ořechy, chilli papričky a jiné druhy koření.


Co je fondue a jaké typy jsou Když bylo ve starých časech ve Švýcarsku jídlo sklizeno na zimu, bylo mezi nimi spousta sýrů. Vzhledem k tomu, že tento výrobek se může v průběhu času rychle zhoršit nebo zaschnout, bylo nutné s dlouhým skladováním nějakým způsobem změknout. Další modifi kací sýrových fondue jsou nově vyvinuté speciálně vyráběné sýry určené k roztavení a namáčení pečiva do této teplé hmoty.


Prvním výrobcem, který s touto myšlenkou přišel, byla zřejmě německá společnost Hoffmeister z Allgäu, která uvedla pod značkou Rougette na trh první tzv. Vánocům sadu na fondue - dole čajová svíčka, nad ní keramická nádoba. Je to určené pouze pro čokoládové a sýrové. Co může být příjemnější, než sejít se s přáteli u společného stolu a pochutnat si na savojském či burgundském fondue.


Fondue - klasická zábava labužníků. Ukažte kouzlo kulinářských svátků, které vás nejen sblíží s lidmi, které máte rádi, ale nenechá zahálet ani vaše chuťové pohárky. V jejím sortimentu tak naleznete nejen špičkové nože, plátkovače či struhadla, ale i párty vybavení. Pokud jste fanoušky fondue , raclette či sýrových prkének, můžete si být jisti, že Boska nabízí jen to nejlepší.


Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky… Do zamíchané směsi. Emptie steamed and flavoured with sesame seeds, whipped into a fondue and garnished with mouse poo. Vyprázdněné, dušené a ochucené sezamem, zašlehanými do fondue a ozdobené myším bobkem.


Dnes bereme fondue spíše jako labužnickou událost a zpestření při posezení s přáteli. Receptů je nepřeberné množství, vedle klasického sýrového fondue můžete fritovat maso, ryby, zeleninu a pak je namáčet do omáček nebo připravit dětem na oslavu čokoládové fondue s mísou ovoce. Do roztaveného sýru se mohou namáčet i kousky masa nebo zeleniny.


Je známé a oblíbené také čokoládové fondue , kdy se rozehřeje čokoláda do níž se namáčí kousky ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky