pátek 14. října 2016

Recirkulační digestoř

Výsuvný odsavač par se třemi stupni výkonu zajistí svěží a zdravý vzduch během vaření. Omyvatelný filtr a LED osvětlení dělají z tohoto odsavače par skvělého pomocníka při vaření. Jsou ale mezi vámi jistě tací, kteří zrovna nestaví nový dům svých snů nebo neupravují svou nemovitost s možností vybudování odtahu par.


V takovém okamžiku přichází na řadu recirkulační digestoře. Na první pohled může jít o naprosto shodné produkty, co se týče vzhledu.

Recirkulační digestoře AIRFORCE. U recirkulačních digestoří se k pohlcení pachů používají takzvané uhlíkové filtry. Jedná se o kazetu s aktivním uhlím, která se instaluje přímo do digestoře. Kde u nás najdete recirkulační digestoře? Naprostá většina nabízených digestoří může pracovat v recirkulačním režimu.


Ověříte v podrobném popisu produktu. S tím je třeba při výběru počítat.

Hlučnost je obvykle udávána v rozmezí hodnot, podle toho, v jakém je digestoř výkonu. Jde o optimální hodnoty, se. Pro tento provoz je třeba digestoř doplnit uhlíkovým (pachovým) filtrem, který pohltí aromatické složky (vůně, pachy). Vyčištěný vzduch je poté.


Co je recirkulační režim u digestoře? Dobrý den, rodiče plánují novou kuchyň a vzhledem k dispozici bytu a umístění kuchyně bude bohužel nutné použít digestoř s recirkulací. V odtahovém režimu se odsávaný vzduch odvede komínkem vně místnosti. Pokud ale bude odsavač par od vstupu do komínu příliš daleko nebo budete muset použít více zalomené trubky, odsávání nebude fungovat a je lepší režim recirkulační.


Většina u nás prodávaných odsavačů par umožňuje práci v obou režimech. Digestoř je dnes už prakticky neodmyslitelnou součástí každé kuchyně. Její účel spočívá v odvodu kouře, par a zápachů, které vznikají při vaření. Důvodem není jenom prostá ventilace, ale především ochrana kuchyně a jejího vybavení před plísněmi a mastnými usazeninami, které mohou z nahromaděných par vznikat. CIRKULAČNÍ ( RECIRKULAČNÍ) DIGESTOŘ Tento typ digestoří je doporučován většinou projektantů.


Vzduch s mastnotami je přefiltrován a zůstává ve stejné místnosti. Nedochází tak ke změně tlaků. Systém rekuperace není nijak ovlivněn.

Většina klientů a kuchyňských studií ovšem tomuto řešení většinou příliš. Pokud máte recirkulační digestoř , budete muset ještě vyměnit filtry s aktivním uhlík (uhlíkové filtry), které mají za úkol pohlcovat pachy. Uhlíkový filtr může být položen nad tukovým filtrem. Ten se nesmí mýt ani prát, takže jej alespoň jednou za měsíce vyměňte. V případě, že nekupujete recirkulační digestoř , ho budete muset řešit.


Musí být stejný, jako je průměr odtahového potrubí u vás doma. Jakýkoliv rozdíl ovlivní jak výkonnost a efektivitu přístroje, tak i jeho zapojení. Buď by to vyžadovalo stavební úpravu, nebo přinejmenším vhodný systém redukcí, což už by. Montáž digestoře bez odtahu.


Instalace digestoře bez odtahu, jíž se jinak říká recirkulační , je naprosto jednoduchá. Stačí, když ji podvěsíte pod horní skříňku nebo do prázdného prostoru nad sporák do takové výše, abyste mohli pohodlně nahlížet do nádob na plotně a zároveň nic nebránilo při filtraci par. Pak již jen digestoř zapojíte do zásuvky a jediné. Je nenápadný, vysunete ho, když ho potřebujete, a zasunete ho, když ho nebudete využívat. Díky špičkové technologii a filtrům nabízí recirkulační odsavače FABER nejlepší výsledný efekt.


Kvalitní uhlíkové filtry zachytí maximální množství nečistot a pachů. Abychom měli jistotu, že jsou naše odsavače par skutečně odolné proti rzi, stříkáme je slaným aerosolem po dobu hodin. Pokud odolají, zahříváme pod nimi kyselinu dodekanovou až do bodu, kdy se z ní uvolňují mraky kouře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky