pondělí 24. října 2016

Pečení v keramické formě

Hodně radosti s pečením v našich keramických formach. Všechny naše keramické formy lze použivat v myčce a mikrovlné troubě. Otázky a odpěvědi- pečení v keramice.


Bábovka se mi často propadne. Pozor si dávejte hlavně na brzké otevření trouby.

Do těsta se dostane studený vzduch a zdrcne se. V keramické formě na pečení chleba zase máte jistotu, že teplo bude rozváděno po celé ploše formy. Keramické formy jsou velmi odolné a mají dlouhou životnost. Forma se také nedá umývat v myčce.


Pečící forma na chleba z kovu s. Pečení jde provádět prakticky v čemkoliv. Ovšem stále nejoblíbenější jsou keramické formy na pečení.

Populární keramické formy na pečení. Jejich oblíbenost spočívá hlavně v jejich typickém vzhledu, který je na vyšší úrovni než u jiných typů materiálů. Pro ještě křupavější kůrku stačí dopéct chléb v otevřené formě. Výhodou pečicích forem Lékué z platinového silikonu je nepřilnavost (není třeba vymazávat tukem ani vkládat pečicí papír), úspora místa při skladování, nízká hmotnost a především snadné mytí a údržba (je možné mýt v myčce nádobí).


Vyrábíme keramické formy na bábovku, které kromě toho, že jsou velmi dekorativní, jsou také plně funkční, keramické srnčí hřbety a keramické oválné formy na pečení či zapékání. Obzvláště posledně jmenované oválné formy na pečení mají v kuchyni velmi široké použití. Lze v nich upéct rybu, jablečný závin.


Tématické fráze: vánočka do formy vánočka z formy vánočka ve formě vánočka do formy recept forma na vánočku vánočka recept recept na vánocku do formy na pečení vanocka z formy recepty pečení vánočky ve formě vánočka pečená ve formě recept vánočka recepty recept vánočka v keramické ve formě vánočka z formy. Celkově jsou formy laděny do přírodních tónů, převažuje klasická hnědá glazura. Pekla jsem v echtovní staré formě po babičce, a zbytek těsta v malé dortové formě. Mám plynovku a pekla jsem hodinu a 10min na mírný stupeň, ke konci jsem formu odklopila.


Nádherně voní po mandlých a báječně chutná. Mně se v ní peče dobře (ne že bych poslední dobou pekla ), dobu pečení nevím, podle zapíchnuté špejle. Beránka jsme měli ozkoušeného, jak dlouho to přesně trvá, ale vehementně nám ho peče babička, tak už zas nevím.


Pečeme ve vymazané a vysypané formě asi minut na 230°C. Pokud budeme buchtu péct v koláčové formě.

Ve vyšších formách pečeme déle na mírnější teplotu. K dispozici jsou ve třech barevných provedeních. Toto množství stačí na dvě naše keramické formy. Než těsto vložíme do formy, ještě se znovu propracuje. Z těsta se vytvoří něco jako oválný chleba, vloží se do formy středem těsta vytlačíme podélný důlek, aby těsto, které při pečení znovu vykyne mělo místo a nevytvořilo nám vypouklé dno.


Pokud není hodotvá přidám čas né teplotu- nevadí jí to. Jiné formy doporučuji max. Nejsou totiž dobrými vodiči tepla.


Měděné formy mají ušlechtilý vzhle připomínají dobu našich babiček a výborně se v nich peče, Jsou však velmi drahé a na údržbu příliš náročné. Dneska jsem v tom pekla podruhé bábovku. Radu JAK PÍCT V KERAMICKÉ FORMĚ , prosím.


U nás se bábovka pekla vždycky jenom občas - v hliníkové formě a pokaždé se nechutně přilepila. Ze silikonu vypadá fakt úžasně a je s ní míň práce. Já jenom pořád čekám kdy se objeví nějaká odborná studie o škodlivosti pečení v silikonu…? Zatím jsem totiž slyšela jenom samou chválu. Na kolika stupních v troubě pečete stouto formou?


Ahoj, já když peču v silikonové formě , vypláchnu jí před nalitím těsta studenou vodou - jak to bylo v návodu A nikdy jsem problém neměla. Peču na tolik stupňů co normálně, takže bábovka na 180.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky