pondělí 31. října 2016

Domácí majonéza bez vajec

Domácí majonéza bez vajec

Domácí majonéza bez vajec. Výborná bezvaječná majonéza, kterou si můžeme ochutit podle své chuti. Vyzkoušejte jednoduchý recept.


Domácí majonéza bez vajec

Dokonca je aj bez vajec , je to vegánsky recept, v ktorom sú použité len rastlinné ingrediencie. Majonéza a minimum kalórii: je to vôbec možné? Aj tatárska omáčka je z nej.


Na výrobu domácí majonézy si vystačíte s kvalitními surovinami a tyčovým mixérem. Za minutku máte hotovo. Suroviny: celé vejce lžičky citrónové šťávy cca 1ml oleje. U nás se tradiční domácí majonéza dělala vždycky přesně tak, jak je popsáno v příspěvku 5. Už asi před rokem jsem dostala do mailu recept na domácí majonézu. Nechápu, proč jsem tak dlouho váhala ji zkusit.


Příprava i samotná práce mi zabrala asi minuty! A chuť i bez vajec je skvělá. Má tendenci se srazit, ale pokud dodržíte přesně postup, zvládnete ji na jedničku.


Víme, jak připravit dokonale jemnou domácí majonézu s pocitvým podílem žloutků i majonézu bez vajec. Podívejte se na tři snadné recepty. Moje první domácí majonéza a vyšla hned na první pokus výborně ! Ale vzhledem ke zdejším komentářům jsem se dost bála, aby mi z toho také nevznikla jen ta “tekutá polívka”. Mixovala jsem v obyčejném hrnku, ponořila mixér, spustila a hned se u dna objevil hezký bílý “oblak” #128512; Za chviličku jsem pomalu.


Nejprve si dáme do lednice dobře vychladit olej s mlékem. Vychlazené je přelijeme do vysoké užší nádobky a šleháme ručním tyčovým mixérem. Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem (nebo citronovou šťávou), mletým pepřem a cukrem. Smícháme s dijonskou hořčicí a můžeme podávat.


Poznámka: Do domácí majonézy můžeme přidat i například utřený česnek. Z tohoto množství surovin je ve výsledku cca 1ml (cca 1g) majonézy. Bez éček a hotová za chvilku – na domácí majonézu bez vajec vám stačí jen mléko a olej a rozdíl od té klasické v chuti prakticky nepoznáte.


Přinášíme zajímavé tipy na lahodné dipy. Co třeba veganská verze z nálevu z cizrny nebo jemná česneková varianta se smetanou? Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér- bez vajec jak vyrobit majonézu domaci majoneza z celých vajec majonéza z mléka a oleje domácí. Grilované brambory s masem - v. Zapnu mixer na plné obrátky a pomalu přilévám olej slunečnicový nebo jakýkoliv jiný. Mixuji a přilévám olej tak dlouho až za chvíli zhoustne.


Já už jsem tento boj vzdala a když výjimečně zatoužím po majonéze, jednoduše si připravím domácí za použití pár surovin. Dnes máme pro vás velké množství možností pro domácí majonézu. Všechny jsou připraveny bez vajec , což znamená, že v některých ohledech mohou být považovány za štíhlé. Existují možnosti s přidáním mléka, ale bez něj. Každý ví, že tento výrobek pro skladování přidává množství konzervačních látek, které prodlouží dobu trvanlivosti.


Domácí majonéza bez vajec

Pokusíme se vařit majonézu s sebou doma. Výroba domácí majonézy stojí daleko méně sil, peněz, energie i času, než obléknout se a zajít ji koupit do nejbližšího obchodu, když zjistíte, že v ledničce chybí. A vyrobili jsme ji jako malovanou, povedla se hned napoprvé.


Z uvedeného množství se udělá zhruba sklenička od dětské výživy, což by mělo stačit na množství bramborového salátu pro běžnou rodinu. Ptáte se, jak udělat poctivou domácí majonézu bez vajec ? Recept je jednoduchý a rozdíl v chuti, ve srovnání s tou vaječnou, vůbec nepoznáte. Budete potřebovat pouze dvě suroviny a mixér.


Naučte se domácí majonézu bez vajec podle foodbloggerky Mony Jaoua.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky