úterý 18. října 2016

Laskonky bez šablony

Jak udělat laskonky bez šablony. Nemáte-li doma šablonu na laskonky , a přesto je chcete vyzkoušet, pak máte dvě možnosti, možná vás napadnou i nějaké další, ale nechcete-li vymýšlet něco nového, tak použijte lžičku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé hromádky, které poté rozetřete do požadovaného tvaru (kolečka či oválky). Na přibližně tři plechy tradičních laskonek jsou potřeba bílky, hrnek cukru krystal, téměř dva hrnky vyloupaných vlašských ořechů a dvě lžíce hrubé mouky. Při jejich přípravě se navíc neobejdete bez speciální formy. Do hrnce napustíme trochu vody, asi dva centimentry a zahřejeme ji.


Mám v lednici bílka,tak asi vyzkouším tento recept. Do třetice všeho dobrého. Tak mi držte palce,ať to zase nezmastím.


Nevím co dělám špatně,těsto se mi zdá pokaždé v poho,ale asi při pečení to pokazím. Pak napíšu jak to dopadlo. K dostání jsou ve třech různých velikostech - jak v mini provedení, tak také v kulaté variantě. K přípravě laskonek můžete použít naši hotovou směs na laskonky. Uděláte si tak v pohodlí domova lahodně.


Laskonky bez šablony

Nedávno som si kúpila novú formu na laskonky , lebo starú som pri sťahovaní zabudla zobrať so sebou. V nej som mala vložený aj odskúšaný recept, takže mi to bolo dosť ľúto. K tejto novej forme bol priložený recept. Dnes som ho znovu vyskúšala a je perfektný. Možno ešte lepší než ten môj pôvodný.


Ovšem nezapomeňte, že se při tvorbě laskonek neobejdete bez speciální šablony , díky které budou všechny kousky stejné (k dostání je v prodejnách s potřebami pro cukráře). Určitě se pak nemusíte bát, že ji dostatečně nevyužijete. Jakmile si práci s ní jednou zkusíte, budou laskonky u vás doma na stole často.


Laskonky bez šablony

S pomocí šablony nebo cukrářského sáčku vytvoříme na plech vyložený pečícím papírem oválky. Upečené laskonky necháme vychladnout na mřížce. Pro někoho přeslazený dortík, pro jiné symbol nedělních návštěv cukrárny a neodolatelná kombinace křupavé sněhové skořápky s lahodnou karamelovou náplní. A jak tento „oříšek“ vidíte vy?


Plastová forma (šablona) pro přípravu domácích laskonek. Velikost jedné laskonky : x cm. Na celé šabloně je formiček. Pro snadnou přípravu těsta nabízíme směs na laskonky.


Laskonky bez šablony

Bielky vyšľaháme nad parou s kr. Laskonky podľa receptu zo šablóny. Kokos,alebo orechy zmiešame v druhej miske s pr. Lyžičkou plníme otvory v šablóne a stierkou urovnáme.


Zákusek, který v cukrárnách stále patří mezi bestsellery, už doma umí jen málokdo. Přitom jejich příprava nezabere příliš času. Počítejte ale s tím, že laskonky bez speciální šablony neuděláte. Vyšlehaný sníh necháme mírně vychladnout a poté do něj lehce přimícháme moučkový cukr a strouhaný kokos.


Plech si vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme máslem. Pomocí šablony uděláme laskonky. Zbožňované laskonky … Tieto skrátka nemajú chybu. Pečeme na 1stupňů minut, aby.


Suroviny Bielky ks kryštálový cukor 400g mleté orechy 100g Plnka: kr. Zlaté klasy ks Palmarín 250g Postup bielkov a 4g kryš. Zložíme z ohňa a pridáme orechy. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá.


Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit. Co byste tam chtěli péct, když tam je jen vajíčko? Krém do laskonek - recept: Máslo, cukr, žloutek ušlehat do pěny, přidat oříšky (když mám kokosové laskonky , přidávám kokos). Bílky s cukrem vyšlehat nad parou do pěny.


Reproplast Šablóna na guľaté laskonky pr. Kvalitný plast sa ľahko umýva pod tečúcou vo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky