pondělí 24. října 2016

Standardní výška kuchyňské linky

Proč je to tak důležité? Mnozí designéři dnes dbají především na to, aby kuchyně vypadala dobře. Tomu není co vytknout, pokud se ovšem. Správná výška kuchyňské linky , rozměry skříněk, výška usazení horních skříněk kuchyně nebo celkové uspořádání varné plochy, vůči ledničce, dřezu a pracovní ploše jsou důležité aspekty ergonomie, které zásadním způsobem ovlivňují pohodlí a efektivitu při vaření. Základem je její výška.


Mnoho lidí se ještě stále často drží pevně daných rozměrů, které byly a stále jsou uváděny jako optimální. Při sestavování nové kuchyňské linky se držte svých vlastních parametrů a sami si v kuchyňském studiu vyzkoušejte několik možných výšek pracovní desky. Správně navržená kuchyně svým uživatelům dobře slouží.


Proto je potřeba navrhnout výšku, šířku i hloubku mobiliáře kuchyně tak, aby odpovídaly požadavkům konkrétních uživatelů. Pro kuchyňské sestavy trh nabízí nepřeberné množství nejrůznějších velikostí a tvarů jednotlivých kuchyňských skříněk, většinou unifikovaných rozměrů, které také. Výška kuchyňské linky se odvíjí od několika parametrů. Zapadne proto do klasické šířky linky , liší se jen jeho délka. Jsou jimi prostorové možnosti, potřeba úložného prostoru, normy na výšku odsavače par - digestoře, a řada dalších.


Po stranách varného centra je třeba počítat s manipulačním prostorem okolo cm. Standardní výška kuchyňské linky nemusí být vždy optimální. Typizovaná standardní výška pracovní desky je cm. Jejich výhodou je snadná údržba, ale hlavně vynikají svým designem a barevností. Lze si totiž vybrat obkladová skla v barvách kuchyňské linky , aby vše skvěle ladilo.


Bonusem je pak volba zvolit si vlastní motiv na obkladovém skle. Obkladová skla se dají také vyrobit na míru v rozměrech, které potřebujete. Při volbě výšky byste však měli vycházet z vlastních potřeb, které se odvíjejí od proporcí vaší postavy, zejména od vaší vlastní výšky.


Výška zásuvek v kuchyni je tedy ve spodní vodorovné instalační zóně 1– 4mm nad úrovní podlahy (zpravidla 3mm). Zásuvky a vypínače jsou však umístěny i nad pracovní deskou kuchyňské linky. Někdo navíc preferuje umístit do kuchyně i pračku a sušičku, a ty se také pod desku. Velký vliv na praktičnost kuchyně má také správná výška kuchyňské linky , tedy pracovní plochy, dřezu a sporáku.


V kuchyni strávíme každý den poměrně dost času. Ale nejen kuchyňské zóny jsou důležité. Spodní líc digestoře by měl být 6mm nad elektrickým varným centrem, 6– 7mm nad plynovým. V dnešní době se stává standardem výška cm. Vyšší pracovní plocha je pohodlnější – díky ní se při práci nemusíte hrbit.


Umývací centrum by mělo být vyšší, aby jste dosáhli až na dno dřezu a nemuseli se u. Pokud bude mít prostor pro vaši kuchyňskou linku netypický rozměr (takže nebude dělitelný na modulové rozměry, ani jejich kombinace), pak zvolíte rozměr modulový s atypickým doplňkem. Příklad skladebných rozměrů řazení skříněk a různé dvířkoviny u kuchyňské linky š. Jak bude vypadat vaše kuchyňská linka? Máme přímé, rohové i malé kuchyňské linky. Jen u nás seženete takový výběr levných kuchyňských linek, s pracovními deskami, úchyty a sklem za kuchyňskou linku.


Podívejte se na nejširší výber na FAVI. Když tvoříte plán kuchyňské linky , nechte peníze vždy až na druhém místě. Vždyť opatření levné kuchyňské linky není vůbec žádný problém, tedy pokud se po ní poohlížíte u nás. Pořiďte si kompletní kuchyňskou linku s osvětlením u nás.


Spíš než na finanční hledisko se tak zaměřte na dispozice. Zásadní je už výška kuchyňské linky. Kuchyňské linky : Jak je vybrat, renovovat a udržovat. Přeci jen někteří z nás. Díky následujícímu článku si uděláte představu o tom, co všechno vás při tom čeká, a jak si co nejlépe vybrat tak, aby vám kuchyň sloužila co nejdéle.


Vybíráte nebo rekonstruujete kuchyňskou linku? Obklady do kuchyně, Bílý lesklý obklad 30xa 30xRetro obklad - Storie 10x10. Chcete trochu zmodernizovat kuchyň a pořídit nové spotřebiče? Vyměnit kuchyňské skříňky? U nás najdete vše, co hledáte, od úchytek až po vozíky a pracovní desky.


Prohlédněte si naši širokou nabídku a najděte si svůj styl, design i rozměry a jakékoli další ingredience, které v kuchyni potřebujete. Ve špatné kuchyni se špatně vaří. Vaření se stane pohodovou zábavou. Jak se kuchařka v kuchyni dobře cítí, je poznat i na výsledném pokrmu. Dopřejte si takovou kuchyňskou linku, která Vám ušetří námahu.


Dobře uspořádaná kuchyňská linka a praktické skříňky vnesou do Vaší kuchyně nový apetit. Jde o jednoduché skici záměrně postrádající reálné detaily, jakými jsou materiály, dekory, úchytky, povrchové úpravy a další. Rozměry a prostorové uspořádání kuchyně.


Velikost jednotlivých prvků kuchyňské linky se ve většině případů odvozuje od základní ergonomické šířky. Mám ženatého synovce s podobnou výškou. Taky každý má jinak dlouhé ruce, tak tohle pravidlo nemusí vyhovovat všem.


Spodní i horní část kuchyňské linky počítejte dohromady, běžný metr již zahrnuje jak spodní korpus, tak i horní skříňky. Jelikož pořízení kuchyňské linky je investicí na delší dobu, je potřeba důkladně promyslet její výběr. Můžete vybírat z opravdu široké nabídky kvalitních a stylových kuchyní a kuchyňských sestav.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky