pátek 28. října 2016

Pečetní vosk návod

Klasický pečetní vosk v tyčince, červená barva, hmotnost cca 50g. Pokud nevíte jak s pečetním voskem nakládat, budiž Vám nápomocen náš návod na výrobu pečeti. Natáčet toto video mě neuvěřitelně bavilo, jelikož jsem se přenesl o několik staletí zpět. Ukážu vám, jak používat pečetidlo a pečetní vosk a vytvořit tak kr.


Kč bez DPH (tj. 2Kč včetně DPH). Vosk se po zavrdnutí nedrolí a pevně drží na papíře, po odstranění voskové pečeti vždy dojde k poškození papíru na, kterém je vosk přichycen, vosk slouží nejen jako dekorační ale také jako bezpečnostní prvek.


Pečetní vosk nelze ani rozmazat. Uvedená cena jest za jeden kus pečetního vosku. K výrobě pečeti tedy budete potřebovat patřičnou písemnost, zdroj tepla, pečetidlo a pečetní vosk. K zahřívání pečetního vosku je úplně nejlepší používat lihový kahan - jeho plamen nešpiní vosk sazemi. Lze ovšem užít i prostou svíci.


Při zahřívání je potřeba voskem neustále otáčet, abychom zabránili. Je opravdu pružný, lze jej ohýbat a přitom nepopraská - je tedy dostatečně pružný na to, aby se během přepravy poštou nijak nepoškodil. Přitom rotujte tavnou pistolí tak, abyste docílili požadovaného kruhu.


Nechte vosk mírně zaschnout a poté otiskněte pečetidlo do nakapaného vosku. Pružný pečetní vosk , který se během přepravy poštou nerozláme. Vosk je vhodný na pozvánky, přáníčka a oznámení. Původní pečetní vosk byl včelí s různými příměsemi, od 17. Barva pečetí může být různá, od přírodních přes červenou, zelenou po černou.


Barva závisí na použitém přídavku do pečetního vosku. Barevný pečetní vosk s knotem - 1ks Každá. Váha jedné tyčinky vosku je g. I tady by se pečeť šikla!


Jenže pečetidlo ani pečetní vosk nemáte po ruce, a tak nastává čas přemýšlet, čím je nahradit. Stejně tak učinila i designérka Martina Krumphanslová, jejíž návod vám předkládáme. Poradila si díky barevným voskovkám a zátce od portského vína!


Já jsem tomuto procesu obětovala jeden starší hrnec, protože vosk z něj nejde odstranit. Balení obsahuje tyčink. Pokud použijete smaltovaný hrnec, tak by neměl mít poškozený smalt.


Vosk by mohl s kovem reagovat a to nechceme. Líbí se mi, že v obchodě mají velký výběr kruhů na lapače i velký výběr peříček. Ráda bych si koupila s tímto zbožím i jiné - např.


Návody, inspirace, kurzy i eshop v jednom. Malování na textil, tvoření pro děti i dospělé, HomeDeco, scrapbooking. Požadované množství granulí nasypete na lžičku a rozpustíte nad svíčkou.


Potom rozpuštěný vosk nalejete na dopis a otisknete pečetidlo. Pozor rozpuštěný vosk je horký. Toto pečetní razítko má kvalitní dřevěné držadlo a plastovou raznici, do které vám vyrobíme jakýkoliv Váš motiv. Tuhý vosk je vhodné nahřát na silnějším plamenem. Dostatečně měkký vosk se natiskne na místo, kde chcete pečeť vytvořit.


Postup lze opakovat několikrát, aby byla dosažena požadovaná velikost. I keď je vosk vybratý z aromalampy a spotrebiteľ ho vníma ako použitý, stále si zachováva zvyšky esenciálnych vôní a olejov. Vďaka tomu je možné použiť ho napríklad ako náhradu voňavého vrecúška do skrine.


Vonný vosk zabaľte do servítky, prípadne textilného vrecka a jednoducho vložte do skrine medzi oblečenie. Jak vyrobit hezkou pečeť. Pomocí jedné voskové tyčinky můžete vytvořit až pečetí. Barvy vosků jsou stejně jasné jako jiné klasické vosky.


Každý den u nás najdete desítky nových produktů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky