úterý 4. června 2019

Konvička na výplach nosu zkušenosti

Dobrý večer maminky a tatínkové zajímaly by mě Vaše zkušenosti s výplachy nosu solným roztokem. Odhodlávám se k tomu, ale zatím jsem se neodhodlala Jelikož mám často rýmu, a podzim je na krku a první bacil mě právě skolil, zase o tom přemýšlím. Provedení je jednoduché a nese s sebou minimální riziko nežádoucích vedlejších účinků. Jaký lék Vám nejvíce pomohl či naopak přinesl. U osob trpících alergickou rýmou (zejm. v důsledku alergie na pyl a prach) dojde při výplachu nosu k odstranění alergenů, a tím ke zmírnění obtíží.


Výplach nosu se osvědčil také jako péče po chirurgických zásazích v oblasti nosu , u osob pobývajících v prašném prostředí i při nadměrném vysychání nosní sliznice. Vás chápu,sama jsem zkusila výplach jen jednou a hlava mne bolela půl hodiny. Ne každý výplach nosu snese,záleží na anatomickém uspořádání struktur nosu ,zejména vývodů vedlejších dutin nosních. Navíc hrozí nebezpečí zanesení infekce do sluchových trubic. Osobně této metodě příliš neholduji.


RE: výplach nosu na tu petku dat nejakou nahubku-treba jako savicka od jupika nebo tak,ale bez te blanky,proste aby to slo pekne do nosu a dole u dna udelat dirku. Používáte někdo tuto konvičku? Je technicky složité provádět výplach ? Rhino Horn konvička na výplach nosu. Bolí to, je to nepříjemné? Konvička na výplach nosu.


Vložil(a): Kamila Pecharová, 17. Rozhodla jsem se napsat o tom, jaké zkušenosti máme s konvičkou do nosu. Nejde o žádnou reklamu na výrobek, myslím že mě odsud většina z vás zná a. Součástí balení může být i konvička na výplach nosu Vincentkou, v níž se smíchá ml koncentrátu a 2ml vlažné vody.


Láhev na výplach nosu se solným roztokem (např. ClinSin men, Respimer, NeilMed Sinus Rinse) - stlačením láhve přiložené ergonomickým aplikátorem k nosní dírce dojde díky tlaku a objemu tekutiny k. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Nosní kapky a spreje se začínají vstřebávat do sliznice až po minutách.


Pokud bychom si do té doby vysmrkali nebo odsáli nos, tak bychom velkou část roztoku odstranili z nosu. Na očištění sliznice od hlenů používáme roztoky na výplach nosu a postup je stejný jako při běžné toaletě nosu. Chcete vědět, zda je cena 23€ ta nejnižší nebo můžete produkt sehnat jinde levněji? Dneska jsem se bavila ve školce s jednou maminkou, že jim doktorka doporučila pro syna proplachovat nos. Prý mu to hodně pomohlo.


Máte s tím někdo zkušeno. Kateřina Cajthamlová ve svém pořadu DoktorKA na ČThovoří s MUDr. Jitkou Vydrovou o zánětu dutin a jak mu předcházet např. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.


Výplachy nosních dutin solným roztokem jsou užívány odedávna rybáři, z vlastních zkušeností víme, že při pobytu u moře působí příznivě na naše dýchací cesty výplach nosu a nosohltanu mořskou vodou. Obecně vzato při výplachu nosu dochází k důslednému odplavení cizích objektů z nosních sliznic. Prostředí uvnitř nosu je přirozeně slané a teplé a proto by čistá studená voda dráždila nosní sliznice. Na výplach nosu použijte tedy mírně slanou vodu, která je ohřátá zhruba na tělesnou teplotu.


Pomáhá zmírňovat i příznaky alergie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky