čtvrtek 20. června 2019

Sušená jablka zdraví

Sušená jablka = pomáhají v boji s astmatem. Antioxidanty obsažené v jablkách chrání plíce před poškozením volnými radikály. Konzumace ovoce přispívá ke zvýšení hustoty kostní hmoty, což je důležitým ukazatelem zdraví kostí. Odborníci se domnívají, že za účinky jablek.


Jablka patří k oblíbeným druhům ovoce. Jsou lehká, chutná, a obsahují řadu zdraví prospěšných látek.

Lidová moudrost praví, že jedno jablko denně nahradí sto doktorů. JABLKA SUŠENÉ NATURAL 2G. Naše sušená jablíčka - křížaly jsou nesířené a bez slupiček. Velmi příjemná svačinka, jako součást Vašich snídaňových kaší, případně smoothie nebo na výrobu domácího müsli.


Velmi často se objevují také jako součást zdravého pečení nebo raw dezertů. Zlepšují činnost střev, snižují cholesterol, normalizují střevní mikroflóru. Je to dané tím, že se cukry v nich obsažené koncentrují, přitom se ale rychle mění na energii.


Této jejich vlastnosti využívají hojně sportovci a těžce manuálně pracující lidé.

Už v době kamenné si člověk pochutnával na čerstvých i sušených jablkách a nedali na ně dopustit ani Egypťané ve 12. Američtí osadníci oceňovali především trvanlivost tohoto ovoce - proto byla jabloň jednou z prvních plodin, kterou v Novém světě zasadili. Jíme je už stovky let na trávení a protože „nám dělají dobře. Vědecké výzkumy docela jednoduše vysvětlují, proč jsme z tohoto ovoce měli vždy tak skvělý pocit. Obsahují vyváženou kombinaci vitamínu B a. Mají rozmanitou variaci chutí, jsou dostupné a také poměrně levné.


Věřte nebo ne, jablka můžeme v uvozovkách označit za potravinu, ze které by se mohl vyrábět elixír mládí. Doba sušení je podle topení, ale v průměru za dne. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma. Které běžně dostupné sušené ovoce obsahuje nejvíce antioxidantů: jablečné kroužky, sušené meruňky, sušené třešně, sušené mango, sušené švestky nebo brusinky?


Navíc do svého organismu jich dostanete větší množství než při konzumaci čerstvých jablek. Stačí je dát jen do vhodné dózy na potraviny a máte po starosti s tím, že se. Jablkové chipsy nejsou nic jiného než jablka nakrájená na plátky a usušená teplým vzduchem. Jsou mnohem zdravější než smažené bramborové lupínky, které obsahují minimálně tuku.


Pro rozmanitost a své zdraví stojí za to se vzdát slaných chipsů a sáhnout po sušených jablkách. Jak chutnají sušená jablka nejlépe? Ochuťte jimi ovesnou nebo pohankovou kaši, přidejte je do podomácku připravené cereální směsi, vylepšete jimi moučníky, pudinky nebo studené dezerty.

Aby jablka přinesla všechny možné bioaktivní látky, konzumují se i se slupkou. Musejí však být chemicky neošetřená, v BIO kvalitě či z vlastní zahrádky. Skoro zázračné ovoce, nemyslíte? Konzumací jablka si upravíte krevní tlak, hladinu cholesterolu i cukru v krvi.


Uděláte něco pro své srdce, zuby a dásně (a dech), imunitní systém i nervovou soustavu, protože jablečný džus, čaj nebo koupel zklidní mysl, navodí lepší spánek a prý pomáhá proti depresi. Proto se stále více upozorňuje na jablka a hrušky, které jsou u nás snadno dostupné a našemu zdraví maximálně přínosné. Proč zařadit do jídelníčku obyčejné hrušky?


Hrušky jsou plné vody, což prospívá střevní činnosti a zabraňuje zácpám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky