úterý 7. června 2016

Jak prostřít stůl

Když budete vědět, kam patří všechny talíře, příbory a sklenice, za malou chvilku už b. Prostření stolu podle pravidel etikety může způsobit velké potíže při pořádání slavnostního oběd. Inspirace, jak prostřít sváteční stůl. Vánoční dekorace na stůl. Udělejte ze štědrovečerní večeře nezapomenutelný a jedinečný zážitek a vyzdobte si slavnostní tabuli.


Pomocí elegantního porcelánového servisu, vhodně zvolených.

Připravujete slavnostní oběd či večeři a kromě dobrého jídla chcete návštěvu okouzlit i krásně prostřeným stolem? Jak správně prostřít stůl ? Jenže najednou si připadáte jako Julia Roberts ve slavném filmu Pretty Woman a přemýšlíte, která že vidlička má být blíž nebo dál od talíře? Platí ale pravidlo, že by vedle sebe měly ležet maximálně tři kusy příborů.


Jestli ještě stále tápete, jak prostřít příbory na stůl , vězte, že při plánovaném servírování nejobvyklejších čtyř chodů byste měli na levou stranu od talíře položit nejdříve velkou vidličku, dál od talíře pak menší na. Ať už se jedná o svátek zamilovaných, narozeniny nebo jen „obyčejnou“ nedělní snídani. Také se prodávají textil připomínající „hotelové papírové ubrousky, které sice nepatří k nejlevnějším, ale dovolí vám prostřít stůl pro více hostů pokaždé jinak a neplnit skříně textilem pro sezonní použití. Pokud máte pronajaté prostory, pak je včas zkontrolujte.


Pokud chystáte stůl doma, pak sami nejlépe víte, jak prostředí vypadá a jak náročný bude jeho úklid.

V neznámém prostředí si prohlédněte i stoly a židle a sestavte nábytek dle svých požadavků. Je jedno, zda jde o štědrovečerní večeři nebo jinou slavnostní příležitost, nádobí na stole by mělo mít své správné místo. Zvolte raději jednobarevné, jednoduché, elegantní. Velmi efektní je porcelán.


Rozhodli jste se zorganizovat slavnostní večeři, ale nejste si jisti, jak správně prostřít stůl ? Toto tajemství etikety skutečně ovládá jen málo lidí. A my vám poradíme, jak mezi ně patřit. Ať už se chystáte na zahradě uspořádat rodinný obě grilovačku s přáteli, narozeninovou oslavu nebo třeba rozlučku se svobodou, měli byste si dát záležet na tom, jak prostřete stůl , ke kterému hosté zasednou. Pro vaši inspiraci jsme našli více než padesát fotografií letně prostřených tabulí, které vám ukážou, jak na to.


Ohromte své blízké a přátele tabulí, která jim naprosto vezme dech. I v té nejskromnější domácnosti se tato příležitost najde, ať už to jsou křtiny, svatba (třeba i stříbrná nebo dokonce i zlatá) , či nějaká významnější oslava v rodině. Při večeři by se mělo dodržovat sváteční oblečení. Dříve se dodržovala tradice, kdy o štědrém večeru měl hospodář kapsy otevřené, aby do nich napadalo štěstí, aby hospodář přišel k bohatství.


Jak prostřít štědrovečerní stůl – tipy. Doba je čím dál hektičtější a během roku máme čím dál méně času a příležitostí usednout všichni ke krásně prostřenému stolu. Proto by měla být vánoční tabule opravdu výjimečná.


Na štědrovečerní večeři se u stolu konečně schází celá rodina, příbuzní i přátelé. To znamená, že by pokrm měl na talíři vypadat lákavě. Ale hodně záleží i na tom, jak je stůl prostřený.

K nejdůležitějším prvkům, které vyvolávají příjemný dojem, patří ubrus, jídelní ubrousky, talíře a květinová výzdoba. Přestože nemáte etiketu stolování v malíčku, můžete si užít společné chvíle při stolování. Prostírání stolu - etiketa jak prostírat slavnostní stůl. Chcete se dozvědět jak správně prostírat slavnostní stůl ? Slávnostní prostírání - jak prostřít slavnostní stůl. Chcete vědět jak správně připravit slavnostní stolování?


Prohlédněte si toto video a dozvíte se jak nato 20min zobraziť viac.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky