pátek 2. února 2018

Dřevovláknité desky vlastnosti

Proč dřevovláknité desky ? Dřevní vlákna jsou v nich málo slisována a proto desky lze použít pouze jako výplňový nebo izolační materiál připevněný k nosné konstrukci. Dřevo patří k nejstarším stavebním materiálům a jeho uplatnění ve stavebnictví stále roste. Hlavními důvody jsou výhodné konstrukční vlastnosti dřeva, zejména nízká hmotnost, snadná opracovatelnost, velká pevnost a dobré izolační vlastnosti.


Dalším zástupcem přírodních izolací jsou dřevovláknité desky.

Jako základní materiál pro výrobu této tepelné a zvukové izolace jsou jehličnaté stromy. Ty se zpracují na dřevní štěpku, pomocí vodní páry se nechají změknout a mezi ocelovými kotouči se postupně rozvlákní. Do výsledné formy desek se materiál.


Desky Hobra se vyrábějí v různých tloušťkách, protože pomáhají nastavit výškovou úroveň podlahy dle potřeby. V případě potřeby větší tloušťky dřevovláknité desky se sortiment rozšiřuje o klasické tepelně izolační desky. Dřevovláknité desky jsou aglomerované materiály vyrobené z dřevních vláken s přídavkem lepidla a aditiv zlepšující vlastnosti desek.


Mohou být vyráběné mokrým a suchým způsobem.

Sololit je tvrdá dřevovláknitá deska vyrobena mokrou cestou. Jedná se plošný materiál, který je využíván hlavně v nábytkářském. Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Naše laminované dřevovláknité desky , vyráběné z MDF jádra potaženého dekoračním papírem naimpregnovaným melaminovou pryskyřicí, jsou vhodné pro použití k výrobě kvalitního nábytku a interiérových designových kousků.


Jádro materiálu tvoří dřevitá vlákna, což deskám dává rovný a hladký povrch, vysokou. Pro tyto případy je nezbytné, aby byly alespoň po určitou dobu desky vodostálé, aby nebobtnaly, nedegradovaly vlhkostí a pokud možno vodu v kapalné fázi i odpuzovaly. Asymetrický, kónický pero-drážkový profil hrany desky zaručuje zamezení přístupu případné vody a větru hranou desky do konstrukce. Preventivní chemická ochrana dřevěné nosné konstrukce není zpravidla potřebná. V kombinaci s deskou Eurostrand OSB, jako vnitřního ztužujícího opláštění, vzniká spolehlivá rámová.


Jsou výhodné při zateplování nízkoenergetických domů, dřevostaveb i při dodatečném zateplování starších staveb. Desky jsou difuzně otevřené, mají vysokou pevnost v tlaku a vyšší objemovou hmotnost. Pro zvláštní použití nabízíme další dřevotřískové laminované desky se zvýšenou odolností proti vlhkosti a požáru. Laminované dřevotřískové desky (MF PB) jsou k dispozici ve třech kolekcích - Color, Standard a Contempo.


Vyznačují se širokým sortimentem dekorů a různou tloušťkou a povrchovými texturami. Hlavním důvodem, proč použít dřevovláknité desky , je jejich schopnost zabránit pronikání tepla přes konstrukci budovy v letním období. K dispozici pouze v Ostravě, Vyškově, Rokycanech a.

Vyrábí se z vláken dřeva nebo jiných lignocelulózových materiálů. Jsme schopni spolehlivě a rychle dodat. Lisováním navzájem vlákna zplstnatí a zpevní se za účinku tepla a určitého tlaku do tvaru desky. Mechanická a fyzikální odolnost MDF desek je vyšší než u běžných dřevotřískových desek. Lisované dřevovláknité desky mají.


Dřevovláknité MDF desky se vyznačuje mechanickými, technologickými i fyzikálními vlastnosti , které jsou srovnatelné s masivním dřevem. MDF, HDF DESKY MDF (středně zhuštěné) a HDF (vysoce zhuštěné) desky jsou dřevovláknité desky vykazující lepší fyzikální a mechanické vlastnosti než dřevotřískové desky – charakteristikou materiálu jsou plnohodnotnou alternativou masivního dřeva. Desky umožňují individuální frézování ploch i hran. Desky jsou z pohledu svých vlastností multifunkčním konstrukčním prvkem, který je schopen plnit několik stavebně-fyzikálních funkcí současně.


Kvalitní dřevovláknité izolační desky švýcarské výroby PAVATEX - tepelná a zvuková izolace stěn, střech, stropů i příček. Difúzně otevřená dřevovláknitá deska pro použití ve stavebnictví. Desku lze použít ve vlhkém prostředí ke vzpěrnému vyztužení, např.


Nákup bez rizika: dní na vrácení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky