pátek 16. února 2018

Prostírání příborů

Stejně jako u příborů i při chystání sklenic je potřeba střídmost. Sklenice na víno patří ke špičce hlavního nože a za ní má pak své místo sklenice na vodu. Maximálně by u každého talíře měly být tři sklenice, lepší jsou však jen dvě, s tím, že v případě změny pití se sklenice vymění. Prostírání se vzorem příborů.


Prostírání příborů

Ubrus, napron či prostírání Ještě než se pustíte do skládání talířů, skleniček a příborů , nejprve musíte obléknout stůl, tedy dát ubrus. Stoly a stolky skleničky, dózy, misky, mísy, hrnečky, příbory a ubrousky a nakonec se u lahodného jídla sejít s těmi nejbližšími. Pro slavnostní tabuli doporučujeme zvolit bílou barvu nebo další světlé odstíny.


Pravidla stolování a prostírání slavností tabule, se. Ta má za úkol zamezit hluku, který by vznikal při odkládání nádobí a příborů na stůl. Vybrali jsme pro vás několik tipů, jak dát vašemu velikonočnímu prostírání radost z jara, eleganci a nádech slavnostnosti.


Prostírání příborů

Věříme, že mezi nápady na slavnostně prostřený stůl si najdete i vy takový, který vyhovuje vašemu stylu a vkusu. Pak už jen stačí servírovat vaše fantastické velikonoční dobroty. Stolování - o prostírání - článek na Vaření. Nyní si povíme o správném prostírání.


Dodržujete doma zásady stolování nejen při slavnostních příležitostech, ale i ve všední dny? Hlavním prvkem prostírání je ubrus. Ten by měl mít bílou nebo jinou, nevýraznou barvu, aby nerušil kontrast pokrmu. Pod ubrus se většinou v restauracích dává plstěná podložka zvaná molton. Jídelní příbory jsou umisťovány při prostírání vedle talíře podle pořadí podávaných chodů.


Blíže talíři se pokládají příbory, kterými se bude jíst později. Na jednu stranu talíře se pokládají maximálně tři kusy. Pokud je menu delší, přikládají se další příbory až v průběhu stolování. Set prostírání ZYGZAK od značky My Best Home s klikatými pruhy oživí nudně prostřený stůl.


Chrání povrch stolu před znečištěním a snadno se omývá. Zároveň snižuje hluk při pokládání talířů a příborů. Na jídelním stole vizuálně rozděluje prostor pro každého strávníka.


Je estetickou záležitostí, ale také chrání proti znečištění, poškození a zašpinění. Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Příbor. Všimla jste si někdy, že stoly v restauraci mají plstěné povrchy? To je proto, aby tlumily zvuky a zabránily smekání talířů a příborů po stole. Teprve na tuto podložku, molton, pokládáme ubrus.


Kvalitní prostírání dodá vašemu stolování styl a současně ochrání váš nábytek před znečištěním a škrábanci. Vyberte si z desítek barevných provedení. Všechny jsou z vysoce kvalitních materiálů a snadno se udržují.


Prostírání příborů

Pravidlo správného umísťování jídelních příborů je velmi jednoduché. Když usedneme k prostřenému stolu, první příbor, který použijeme, je ten nejdál od talíře. Konkrétní případ: pokud začínáme polévkou, polévková lžíce bude umístěna po pravé straně, nejdále od talíře.


Výběr správného příboru není jednoduchý úkol. Nože, lžíce, vidličky, lžičky… Měly by se vám líbit, odpovídat vašim nárokům na kvalitu a také splňovat požadavky na cenu. TESCOMA má příbory elegantní, moderní i luxusní, čili pro každého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky