pondělí 19. února 2018

Okurka salátovápedie

Pochází z vlhkých a teplých krajů Indie a Číny. Její tmavě zelený plod je nazýván okurka. Mezi základní druhy okurky patří okurka polní a okurka salátová. Tato stránka je rozcestník, tj. Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek.


Okurka má žlutozelený květ. Salátová okurka - má nízkou kalorickou hodnotu, proto je výborná na hubnutí. Tělo zbavuje škodlivin a obsahuje skupinu minerálů, které posílí vaše zuby, vlasy a nehty.


Zelenina se rozděluje do několika skupin. Některé se prolínají, tedy tatéž plodina může být ve více druzích. Netrpí deformováním plodů. Doporučujeme ji pro pěstování ve fóliových krytech, kde poskytuje velmi rané sklizně. BABY FNOVINKA Raná partenokarpická salátová okurka.


Jistě budete souhlasit, že léto bez salátových okurek by nemělo tu pravou chuť. V horkých dnech osvěží, zaženou žízeň a „pleťová maska“ z okurkových slupek vám zajistí půlhodinku sladkého poležení. Významný je obsah draslíku, který pomáhá odvodňovat organismus.


Není žádnou novinkou, že ovoce a zelenina dokážou úplné zázraky a mají skvělý vliv na naše tělo. Do soupisu zázračných plodů patří jednoznačně salátová okurka. Rozhodně by vám neměla doma chybět. Autor: Archiv ireceptar. Podařilo se však vyšlechtit odrůdy, jejichž rostliny tuto hořkou látku vůbec nemají.


Tyto odrůdy se označují jako „geneticky nehořké“ a hořké plody se u nich opravdu nevyskytnou nikdy. Většinou jsou to ale odrůdy jemnoostné, které se tedy moc nehodí do chladnějších oblastí. Nakládačky vyžadují světlé místo v závětří a dostatečně vyhnojenou teplou půdu. Vhodná předplodina je např. Je vhodná pro přímou konzumaci, konzervaci i tepelné zpracování.


Obsahuje velké množství vitamínů B, C a provitamínu A, dále pak minerálů, antioxidantů a stopových prvků. Tento hybrid Fpatří k obzvlášť výnosným kultivarům a má aromatickou, příjemnou chuť. Doporučují se předpěstované rostliny, které se vysazují po polovině kv. Osvěžující vlastnosti okurek zajišťuje množství vody, obsažené v plodech, které dosahuje až.


Takže se čerstvé salátové okurky staly přímo ideálním druhem pokrmu do horkých dnů. Původní vlastí okurek je severní část. Místo pěstování okurek: Volná půda, pařeniště, nízký fóliový kryt, fóliový tunel, fóli-ovník nebo skleník. Půda spíše kyprá, propustná a zá-hřevná s vysokým obsahem humusu a živin. Vzhledem k slabšímu kořenovému systému je náročná na vyrovnaný vláhový režim.


Všechny uvedené ceny jsou v českých korunách vč. Její plody dosahují délky -cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky