pondělí 24. prosince 2018

Domácí hranolky pohlreich

Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen u dětí. Objevují v různých tvarech a velikostech a podávají se s různými omáčkami nebo dipy. Hranolky si můžete dát.


Recept na obyčejné domácí hranolky , kterým ale málokdo odolá! Vyzkoušeli jsme za vás hned tři způsoby, ochutnali a známe výsledek. Fish chip v Dlouhé ulici Jiří Nosek prozradil recept na pravé domácí hranolky. Jako odrůda pro výrobu hranolků a chipsů byla. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly.


Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut. Pohlreich hranolky recepty, které budete milovat. Potom dáváme hranolky na plech tak, aby byly rovnoměrně rozprostřeny. Pokapeme olivovým olejem a osolíme.


Můžeme přidat i oblíbené koření (na pizzu, grilovanou zeleninu) a přihodit mezi hranolky pár oloupaných stroužků česneku. Domácí hranolky pečeme ve vyhřáté troubě asi - minut. Majkl nám ukazuje v tomto videu tajemství, jak vyrobit nejlepší hranolky , křupavé z venku a měkké uvnitř.


Domácí majonéza polreicha recepty, které budete milovat. Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Do mísy nalejte olej, přidejte nasekaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a hranolky ve směsi důkladně obalte. Vyzkoušejte jednoduchý postup, jak si udělat domácí variantu, u které víte, co bude skutečně obsahovat, tedy jen brambory a olej.


Navíc – když přijde návštěva na grilování a vy dětem naservírujete vaše domácí hranolky , nebudete muset od hostů sledovat zdvižené obočí. Vysvětlíte jim, že to jsou jen obyčejné. Jenomže jak jsem za ta léta zjistil jsou v Česku známé povětšinou jen dva druhy: ty z mrazáku v supermarketu (třebas i rádobyznačkové) a pak z McDonalds. Jak připravují hranolky v předních restauracích? Café Imperial používají mražené hranolky , především kvůli tomu, že nemá cenu vyrábět něco, co umí udělat někdo jiný lépe.


Troubu rozehřejeme na cca 2°C. Souhlasí s tím jeho kolegové a známí šéfkuchaři? I to mi pomohlo v bádání po co nejpodobnějším receptu na domácí obdobu slavných kapřích hranolek.


Domácí hranolky pohlreich

Jsou domácí hranolky lepší než mražené? Mám na mysli výhradně a pouze hranolky smažené, nadýchané uvnitř, křupavé zvenku, tak akorát slané a tak akorát mastné. Prostě ty nejlepší hranolky na světě.


Má smysl na ně hledat recept, nebo vždycky vyhrají ty mražené? Pokud se doma chcete vytáhnout, přinášíme tipy šéfkuchařů, jak na to. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité. Záleží na tom, jaký postup zvolíte.


Domácí játrová paštika pohlreich recepty, které budete milovat. Prostředí příjemné,trochu hlučnější,ale personál ochotný a rychlý. Bohužel, tzv „kapří hranolky “ v jejich podání představovaly několik kousků obalovaného kapra v klasickém trojbalu za 1Kč bez přílohy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky