čtvrtek 27. prosince 2018

Domácí hranolky v troubě

Domácí hranolky v troubě

Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované. Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly.


Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut. Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava. V ní je minut vařte, pak vodu sceďte, a když z hranolků uteče pára, dejte je minimálně na hodinu do lednice (ale mohou tam být i přes noc).


Poté rozpalte v pánvi olej a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte je, osušte v papírových utěrkách a osolte. Předehřejte troubu na 20 horkovzdušnou na 1stupňů. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.


Domácí hranolky v troubě

Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen u dětí. Hranolky rozložte v dostatečné.


Objevují v různých tvarech a velikostech a podávají se s různými omáčkami nebo dipy. Nebudeme si mazat med kolem pusy: takové hranolky, jaké připravíte předvařením a dvojím smažením, v troubě neuděláte. Máme pro vás ale pár vychytávek, jak se jim opravdu přiblížit a pochutnat si na jedničku. Pusťte se do toho s námi a nebudete litovat! Milují je především děti, ale rádi si je dají i dospělí.


Domácí hranolky v troubě

Je tak snadné si je připravit. Stačí oloupat pár brambor, věnova. Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím.


Peču v troubě při 2°C asi minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá. A ruku na srdce, když si v drahé restauraci dáte dobré maso a domácí hranolky k němu, jistě nechcete, abyste pak nad talířem se sentimentem vzpomínali na hranolky z McDonald’s. Proto všechna čest restauracím, které zvládají domácí hranolky ve stále stejné, dobré kvalitě.


Domácí hranolky v troubě

Domácí hranolky jsou nesporně lepší a chutnější než hranolky mražené, které koupíte v každém supermarketu. Pokud se doma chcete vytáhnout, přinášíme tipy šéfkuchařů, jak na to. Připravit domácí hranolky tak, aby nebyly gumové a vysušené, nemusí být nutně tak složité.


Záleží na tom, jaký postup zvolíte. Necháme okapat v cedníku, zabalíme do čisté utěrky a promneme v rukách, aby se hranolky co nejvíce osušily. Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji. Tématické fráze: domaci hranolky hranolky z brambor domácí hranolky recept domácí hranolky na pánvi hranolky z čerstvých brambor v troubě hranolky vyroba hranolek hranolky z čerstvých brambor hranolky domácí recept na domácí hranolky hranolky na pánvi domácí bramborové hranolky výroba hranolků jak udelat domácí hranolky. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín, cayennský pepř, sůl, pepř a tymián - v této směsi brambory obalíme nebo je protřepeme v sáčku, aby je tato směs rovnoměrně pokrývala.


Dva plechy vyložte pečicím papírem, nasypte na ně hranolky a vydatně je pokapejte olejem. Důkladně hranolky promíchejte, aby byly ze všech stran omaštěné olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky