úterý 11. prosince 2018

Web ostrý jako břitva ebook

Teď je na světě další vydání. Má lepší vazbu a drobnou korekturu, ale pořád stejný cíl: zastavit vodopád mizerných webů. Web ostrý jako břitva má jeden velký problém, a tím je velmi úzká cílovka.


Rozhodně ji mohu vřele doporučit nejen webdesignérům, ale i jejich klientům, kteří se chtějí stát informovanými zadavateli. Ale pozor, Honza je ostrý a pravděpodobně vás připraví o roky hýčkané představy, jak by. Webdesign není jednoduchý, jen podceňovaný.


A právě nadešel čas to změnit. Napsal jsem totiž první českou knihu o. To nabízí ucelenější pohled na to, jak se stát profesionálem ať už v jakémkoliv oboru. Samozřejmě zde zbývá prostor zaměřený přímo na webdesign, ale ani tady autor nezachází příliš hluboko.


Kniha láká zajímavým zpracováním, relativně slušnou minimalistickou grafikou a vtipným názvem, který vychází ze jména autora. Informace jsou souhrn nauček a pouček, popř. Kniha se totiž zaměřuje na netechnologické části webdesignu.


Kniha o návrhu webu začínajícím webdesignerům ukáže cestu, zkušeným doplní mezery a zadavatelům ušetří statisíce za špatně navržený web nebo nesmyslný tendr. Tato kniha za vás web nevytvoří. Udělá něco lepšího: ušetří omyly Na fotbal, politiku a webdesign je u nás každý expert. Podle toho pak i weby vypadají: zmatená zadání, nesmyslné tendry, zneuznaní grafici, naštvaní klienti. I zkušenější webdesigner občas podlehne Dunning-Krugerovu efektu.


Tedy „netuší, že netuší, že netuší“. A pomůže oběma stranám najít společnou řeč. A taky vodítka, podle nichž je užitečné hotový web hodnotit. Honza v ní totiž ukazuje především způsob, jak marketingově přemýšlet.


Prolistujte stránky knihy, přečtěte si recenze čtenářů, nechte si doporučit podobnou knihu z nabídky více než miliónů titulů. Začínajícím webdesignerům ukáže cestu, zkušeným doplní mezery a zadavatelům ušetří statisíce za špatně navržený web nebo nesmyslný tendr. Ale zamyšlení nad svým procesem návrhu a doporučená literatura v každé kapitole vás vystřelí na dráhu úspěšného webdesignera. Inspirujte se tipy, které jsem sbíral let.


Objavte aj ďalšie knihy najlacnejšie na internete. Tvorba webu, Vzdělávání. Má vám kniha co říct, když web netvoříte, ale jeho tvorbu zadáváte webdesignovému studiu? Více v následující recenzi. Redaktoři pro novou sekci Webtrhu - magazín o podnikání, IT a marketingu.


Při zakoupení této knihy máte nárok i na její elektronickou verzi. Následně obdržíte instrukce, jak dále postupovat. Už jsem myslel, že se toho nedožiju, ale povedlo se. Po letech existence oboru jsme se dočkali první české knihy o webdesignu, ze které se skutečně jde začít učit webdesign. A když spatřila světlo světa, na sociálních sítích se strhla docela lavina.


Přesto jsem trochu váhal, bezmála sedm set je na české poměry docela dost. Klade důraz na správnou komunikaci s klientem a dodržování termínů, protože to bývá jeden z nejčastějších problémů při vývoji webu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky