středa 19. prosince 2018

Ořechy cukroví

Tématické fráze: ořechy cukroví vánoční cukroví ořechy cukroví ořechy ořechy vánoční cukroví recept na vánoční ořechy vánoční ořechy orechové cukroví cukroví ořechy recept orechy cukrovi recept vánoční ořechy recept náplň do vánočních ořechů vánoční cukroví ořechy recept ořechové cukroví. Ořechy – vánoční cukroví Přiznám se, že se mi letos do vánočního cukroví vůbec nechtělo. Když jsem ale viděla, kolik krásných receptů připavila Irča a taky jak se Tom tvářil = jakože cože, to ty neuděláš aspoň ořechy a vosí hnízda!


Ořechy cukroví

Ořechy , jedna ze základních surovin nadcházejících Vánoc. Ořechy všech druhů jsou velmi častou přísadou nebo základní surovinou v receptech na vánoční cukroví. Přidávají se v menším nebo větším množstvím již do těsta, do krémů, do náplní u plněného cukroví a hojně se využívají i při zdobení. Nejčastěji se používají vlašské ořechy následované lískovými oříšky.


Cukroví z bílků a ořechů (pusinky) Jak už to tak bývá, pečeme spoustu druhů vánočního cukroví , kam se ve většině případů dávají pouze žloutky, takže se nám bílky v lednici postupně hromadí. Nenechávejte jen tak ležet ladem a hne jakmile dopečete druh se žloutkem, zpracujte bílky na další druh cukroví. Vychladlé sušenky ozdobíme bílou čokoládou a jadérkem ořechu. Ořechy chci letos péct poprvé, tak se trochu bojím, jestli půjdou vyklepnout - všichni mě tím děsí :-) Ale chtěla jsem se zeptat, podle kakaa do těsta, bych řekla, že budou ořechy asi tmavé, že? Ale tmavé ořechy by mi manžel nejedl, myslíte, že můžu prostě vynechat ty lžičky kakaa nebo popřípadě je něčím.


Mnohé české domácnosti jsou při přípravě vánočního cukroví velmi konzervativní. Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu receptů na jednoduché i náročnější vánoční cukroví , ze kterých si jistě vyberete! Recepty na cukroví obohatí vaší tvorbu, jistě najdete nové a zajímavé nápady. Cukroví vánoční, linecké, svatební nemusí být jen takové, co znáte …. Když je těsto odpočaté, nechte ho při pokojové teplotě trochu změknout. Pak buď těsto vtlačujte do ořechových formiček, nebo ho dejte do cukrářského sáčku (jde to trochu ztuha, pokud si chcete ulehčit práci, použijte strojek na cukroví ) a na plech s pečicím papírem tvořte slzičky.


Formičky se nemusejí vymazávat, těsto je dostatečně mastné a cukroví se vyklápí velmi snadno. Pečeme nejprve ze světlého těsta a pak teprve z tmavého. Kdyby nám totiž ve formičkách zůstaly tmavé drobečky, ořechy by byly kropenaté. Každá trouba peče jinak. Nejdříve si připravte formičky – trubičky na cukroví.


Ořechy cukroví

Začněte s ořechy – požadované množství na jemno umelte a máslo nechte stát při pokojové teplotě. Ze všech ingrediencí na těsto vytvořte klasické vánoční hutné těsto, které vložte alespoň na jednu hodinu do lednice. Nakonec si uděláme krém. Cukr moučka utřeme s máslem a poté přidáme mleté ořechy.


Poté půlku ořechů namáčíme v čokoládové polevě. Vánoční cukroví připravuje procent domácností, většina je při pečení konzervativní. K nejoblíbenějšímu cukroví patří vanilkové rohlíčky a linecká kolečka. Průměrně české domácnosti pečou osm druhů cukroví a drží se osvědčené klasiky.


Ořechy cukroví

Na tradiční staročeské recepty se ale zapomíná. Recepty na vánoční cukroví - linecká kolečka, vánoční perníčky, vanilkové rohlíčky, pracny, ořechy , košíčky, kokosové cukroví , bezlepkové cukroví , ořechové cukroví , nepečené cukroví , ale také méně tradiční druhy. Vybírejte vyzkoušené recepty na Cukroví - plněné ořechy , Plněné ořechy podle Nikouše, Papriky plněné ořechy , Plněný hermelín s ořechy , Plněné ořechy podle Janči nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Vsaďte na to nejlepší z přírody – lahodné ořechy ! Ořechy podáváme jako jemné cukroví na sváteční.


Ať už se rozhodnete pro pečenou klasiku v podobě išelských dortíčků, Masarykova cukroví a pracen, nebo dáte přednost rychlému nepečenému cukroví , jako jsou kokosové a medové kuličky, s oříšky nikdy nešlápnete vedle. Obvykle chutnají především pánům, tak se nedivte, když s nimi nebude řeč. Budou mít totiž plné pusy. Pečte při 2°C asi 8–minut.


Ořechy cukroví

Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně. Vanilkové rohlíčky, linecké cukroví , plněné ořechy nebo vosí hnízda?


To je jistota, na které si každý pochutná! Zkuste ale i sádlovky , které překvapí svou křehkostí, nebo dříve populárního Opilého Františka – výtečné řezy, které se určitě dostanou mezi nejoblíbenější druhy. Další klasikou je nepečený salám, nebo-li sladká tlačenka. Toto čokoládové cukroví s piškoty vypadá na stole prostě skvěle.


Nezapomeňte ho ale krájet hned před podáváním!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky