pátek 7. prosince 2018

Horkovzdušná trouba princip

Vyberete si sklokeramickou desku, elektrické nebo plynové ploténky? A co trouba – dáte přednost klasické, nebo horkovzdušné (či si vystrčíte jen s mikrovlnkou)? Mikrovlnné trouby se už v našich kuchyních zabydlely, nejčastěji se však používají k rychlému ohřívání jídla. Většina hospodyněk se neobejde bez. Trouba s ventilátorem je levnější variantou takovéto přípravy.


Troubu není potřeba předehřívat, vložíte do ní připravené suroviny a tato horkovzdušná trouba vám zajistí rychlejší a rovnoměrnější pečení než třeba trouba plynová. Ideální je pečení pouze dvou pokrmů najednou, přičemž se doporučuje jídla v. Princip pečení v horkovzdušné troubě. Abychom zjistili, kde je příčina závady, musíme se nejprve zaměřit na princip fungování horkovzdušné trouby. Jak se tento typ trouby vůbec liší od trouby statické? Horkovzdušná trouba má systém horního a dolního topného tělesa s ventilátorem.


Co to je horkovzdušná trouba ? Jedná se vlastně o elektrickou troubu se zabudovanou cirkulací vzduchu. Je velký rozdíl mezi troubou skutečně horkovzdušnou a obyčejnou troubou elektrickou opatřenou ventilátorem, který rozhání horký vzduch uvnitř trouby – ventilátor horkovzdušné trouby má vždy vlastní zdroj tepla! Lze na ní připravovat jídla bez tuku.


Pokud se neobejdete bez smažení a chcete omezit smažená jídla, pak je horkovzdušná fritéza skvělou volbou. Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku.


Včetně křupavé kůrčičky. Porovnávali jsme jak horkovzdušné, tak i klasické fritézy. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat fritézu.


Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem. Plášť z lakovaného kovu, interiér z pozinkované oceli. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Stačí si přednastavit parametry a trouba vše upeče za vás. Naše trouby se velmi rychle a snadno čistí – s technologií SmartClean se trouba sama vyčistí párou.


Centrální ovládání je snadnější než kdykoli dřív. To vše v nadčasovém designu. Volně stojící a horkovzdušné pečicí trouby. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů! Režim horkého vzduchu je ideální pro kuře, ryby nebo přípravu dvou jídel najednou.


Pečení si hravě poradí s vepřovým nebo hovězím masem, trouba je připravena i pro grilování klobás či kotlet. Pro milovníky sladkého slouží režim pečení, který dokáže. Díky němu je ideální do stylových kuchyní nebo na chalupy a chaty. Vyrábí se v krémové, bílé a černé barvě.


Rozšířením je ventilátor v zadní stěně, který má za úkol zajistit oběh horkého vzduchu a tím zrychlit ohřev. Zadní kruhové těleso, zabudované kolem turbíny ventilátoru, zabezpečuje horkovzdušný ohřev, který umožňuje pečení ve více úrovních najednou. Takto vybavená trouba se označuje jako horkovzdušná. Tato stránka je rozcestník, tj.


Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky