čtvrtek 14. února 2019

Jak připevnit zrcadlo na zeď

Jak ale připevnit k svislé ploše zrcadlo , které jste si nechali vyříznout na míru nebo si nepřejete, aby bylo zarámováno? K uchycení zrcadla na stěnu je možné využít hned několik způsobů. Jak připevnit zrcadlo na zeď ? Lepení se zdá být na první pohled jednodušší, zrcadlo však připevníte ke stěně tak pevně, že jej nebudete moci jen tak vyměnit, kdyby náhodou došlo k jeho pozdějšímu poškození.


U držáků zase vyměníte. Uchycení zrcadla na zeď Souprava k uchycení zrcadla.

Minule jsme si přiblížili, jak se dá zrcadlo na stěnu či jinou svislou plochu přichytit pomocí silikonu, lepidla a lepicí oboustranné pásky. Jak nejlépe připevnit velké zrcadlo na zeď ? Při vyměřování, kam úchytky na stěnu připevnit , si raději jejich polohu určete spolu se zrcadlem. Držáky připevněte na zrcadlo (třeba jen lepicí páskou), zrcadlo přiložte ke stěně, zajistěte si třeba vodováhou správnou polohu a na stěnu naznačte obrysy úchytek. Pak už jen naměřte, kde přesně máte vrtat a je to.


Nezapomeňte na zrcadlo lehce přitlačit, zlepší se tak počáteční přilnavost pásky a lepící páska bude na zrcadle i na podkladu lépe držet. Silikon vytváří pevný, pružný spoj odolný vodě, vlhkosti a je vhodný na drsné, nebo extra nerovné povrchy. I zde se musí dodržovat základní zásady.


Vyberte si místo, na které chcete zrcadlo pověsit.

Na levé nebo pravé straně zrcadla je úzká bílá skříňka. Uvnitř skříňky (v horní části) je umíst. Lepidlo, páska, držáky. Téměř už se blížíme k samotnému lepení zrcadla, ale stále chybí jedna důležitá věc. Musíte si na obkladačkách označit přesné umístění, kam chcete zrcadlo připevnit.


To vše kvůli tomu, aby potom nebylo nakřivo nalepené. Мягкое сиденье с каретной стяжкой ( капитоне ) (A seat for padded stool. Chesterfield. Handmade) - Duration: 18:46.


Alenka toho našla za zrcadlem opravdu mnoho. To vaše zrcadlo možná nemá moc přenést vás do fantazijního světa, ale je rozhodně funkčním i krásným doplňkem. Ovšem potřebujete ho nejdřív správně připevnit.


Proto před zavěšením zrcadla na zeď je třeba pečlivě zvážit jeho polohu, výšku. Existujeřada oboustranných lepicích pásek,nebo i koleček,kterými lze zrcadlo pohodlně přilepit na dřevěný podklad. Pokud chcete jistotu,doplňte tyto lepenky silikonem na zrcadla.


Jak úspěšně zvládnout lepení zrcadla na stěnu? V následujících řádcích vás zorientujeme a poradíme, jak na to. Na trhu je vícero druhů lepidel, některá z nich dokážou udržet i dvacetikilová velká zrcadla.


Připevnit zrcadlo na stěnu s pomocí lepidla není až tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Na stěnu bych lepil pouze zrcadlo bez rámu,to má smysl. Pak to jde lehce silikonovým lepidlem na zrcadla.

Pokud jde o zrcadlo zarámované,je mnohem jednodušší vyvrtat dirku,vložit hmoždinku a zašroubovat háček se závitem. Pokud ho chci mít pevné,aby se nedalo sundat,přilepím na zeď pouze spodní lať po pověšení za háček. Je také možné poskládat si ze zrcadel zrcadlovou stěnu podle svých představ přímo na míru.


Křížové spojky s ozdobnými krytkami mohou spojovat libovolný počet čtverců nebo obdélníků zrcadel. Zrcadlo už snadno na háček pověsím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky