čtvrtek 28. února 2019

Medovina koření

V některých receptech se fialkový kořen nejprve přelije vařící vodou. Mezi nejtypičtější koření patří: hřebíček, skořice, badian, zázvor, vanilka, muškátový nebo lipový květ, pomerančová kůra, případně i kmín, anýz nebo fenykl. Výrobci většinou své tajemství v přidaném koření neprozrazují, ale často lze dobře odhadnout, např. Po týdnech opět medovinu stočím, tak abych nenasál na dně usazené kvasinky jako při prvním stáčení po bouřlivém kvašení, s tím rozdílem, že medovinu již neprovzdušňuji!


Byliny pomáhají k dobrému trávení a zažívání, koření je zase charakteristické svojí vojí vůní a jemnou hořskost dodává chmel.

Proto můžete medovinu podávat. K dobré medovině není třeba přidávat žádné koření ani dochucovadla. Medovina je nejen chutná ale i zdravá, zjistili vědci.


Nesmíme ovšem zapomenout medovinu zředit vodou, neboť horká medovina je skutečně „silná“. Sladká medovina s navinulou chutí vyrobena pouze z medu, bez bylin a koření. Dolská medovina se vyrábí kvašením roztoku včelího medu.


Další ryze přírodní přísady podle jednotlivých tržních druhů jsou čistý líh kvasného původu, koření a hořčina. Deklarovaný obsah alkoholu a cukru je vždy dodržen a trvanlivosti medoviny je dosaženo bez použití chemických stabilizátorů.

Produkt vzniklý přírodním kvašením našeho medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Její vzácné chuti je dosaženo směsí bylin a koření podle starých receptur a zkušeností. Kvašený med představuje nejstarší formu alkoholu, kterou lidstvo poznalo.


Výroba medoviny je doložena už v nejstarších kulturách. Jedná se o tak prastarý nápoj, že se jazykový kořen medhu vyskytuje ve všech indoevropských jazycích ve. Opomíjený likér, který se právem vrací na výslunní. Dovolujeme si Vám představit medovinu nového tisíciletí, která navazuje na tradice našich předků.


Lahodný nápoj, od nového výrobce, založený na pečlivé výrobě z nejkvalitnějšího výběrového křivoklátského. Tato medovina je naším příspěvkem pro všechny ty, kteří požadují výrobky v bio kvalitě. Suroviny pro výrobu této medoviny pochází z různých koutů světa, med dovážíme z Transylvánie a byliny a koření pochází například z Madagaskaru, Nového Zélandu nebo ze Srí Lanky.


Jak na horkou medovinu. Jedná se o značkový produkt – základ pro výrobu tvoří voda a kvalitní med. Horká medovina se podává při teplotě okolo 50°C. Při výrobě nepoužíváme cukr a medovina není dolihovaná. Vyrábí se tradiční metodou prokvášení a dlouhodobého zrání hustého medového základu s přídavkem druhů bylin a koření.


Bohužel i příliš benevolentní legislativa, která výrobcům umožňuje přidání cukru, lihu, barviv a umělých aromat. Dokonalé spojení medu, bylin, koření nebo výtažků z ovoce.

Vyzkoušejte jednu z naší pestré nabídky medovin a dopřejte svým chuťovým pohárkům nový neopakovatelný zážitek. Vychutnejte si medovinu při každé příležitosti, ať už se jedná o obyčejnou schůzku s přáteli nebo výjimečnou událost v kruhu rodinném. S klasickou medovinou ze Slovenska nikdy.


Prokvasí tak cukr obsažený v medu asi na alkoholu a cukr, který kvasinky nezvládnou přetvořit na alkohol, zůstane v chuti. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako přírodní se nepřidávají další přísady (jako koření , byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu.


Pokud medovina stále kvasí, uzavřeme opět „na volno“ a necháme dalších několik týdnů pracovat a poté stejným způsobem stočíme. Zrání probíhá v temnu a chladnu Autor: Archiv ireceptar. Koření od Samuela Vítejte na stránkách Koření od Samuela , kde naleznete širokou nabídku jak jednodruhového koření , tak originálních s větových směsí koření.


Z naší výroby dostanete vždy čerstvě připravené koření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky