středa 6. února 2019

Kvalitní červené víno

Hledáte kvalitní červená vína? Z více než 7ochutnaných červených vín z malých rodinných vinařství, jsem pro vás vybral jen nejlepších. Navíc se skvělým poměrme kvality a ceny.


Za každé víno ve výběru dám ruku do ohně, osobně jsme jej vybral, popsal a ochutnal v aktuálním ročníku. Slupky uvolňují do vína barvu a také další látky, jako jsou například třísloviny, které dávají vínu charakteristickou chuť.

Chcete si červené víno koupit a nevíte, jak vybrat? Pokud jste příležitostný konzument vína a nemůžete o sobě říct, že jste zrovna vinař, tak pro vás nebude opravdu lehké vybrat kvalitní víno. Na trhu je totiž nepřeberné množství nejrůznějších vín, které se mezi sebou liší. Pojďme si tedy říci základní.


U některých červených vín je nutná před konzumací dekantace. Crianza je znamenité červené víno z oblasti nejlepších španělských vín Rioja. Je vyrobeno převážně z odrůdy Tempranillo a dále z odrůdy Garnacha.


Ve vůní cítíme červené ovoce, jahody, maliny a brusinky, jemné doteky koření, vanilky a karamelu.

Ako si vybrať chutné červené víno ? Dôvody, prečo ste sa rozhodli práve pre červené víno , teraz necháme bokom. Pravdepodobne vám chutí alebo ho chcete podávať pri výraznejšom a ťažšom pokrme. Nemyslite si však, že červené víno je o čosi lepšie ako biele či ružové už len preto, že je červené. Kvalitní červené víno většinou vyžaduje větší investici než to bílé. Vinař si s ním musí přece jen více „hrát a dokonale vyzrálý hrozen znamená podstatně nižší sklizeň.


Zatímco u vín bílých bývají lepší volbou mladší ročníky, u červených můžeme jen doporučit sáhnout k podstatně starším. Kvalitní a dobré červené víno pro běžné i slavnostní chvíle tak snadno naleznete i mezi lahvemi z domácí produkce. Jak se lidově říká, ve víně je pravda. Důležité při pití vína, pokud jste jeho milovníkem, je rozeznat kvalitní víno , a to samozřejmě se nerozeznává jen podle barvy, na to nemusíte být hned skvělý znalec vína, to zvládne každý, víte třeba, že červené a růžové víno se vyrábí jen z modrých hroznů a bílé víno z hroznů bílých, červených i modrých? Vyzvedneme si víno u Vás a vrátíme Vám peníze za celý karton zpět.


Nejlepší ceny v ČR V případě, že objevíte stejné víno levnější než v naší akční týdenní nabídce, napište nám kde a za odměnu Vám zašleme karton 6-ti lahví tohoto vína ZDARMA! Kvalitní plné červené víno je něco, co Vám v přimeřeném množství může dělat nejen dobře na duši ale přispět i Vašemu zdraví. A nemluvíme tady ani o hormetickém efektu alkoholu, ani o resveratrolu. Víno v sobě totiž skrývá daleko více pravdy.


Více o léčivých účincích v sekci víno jako lék. Záleží na tom, jak je víno lehké.

Víno si tak mnohem více vychutnáte a jeho občasné popíjení s přáteli proměníte v noblesní záležitost. Kvalitní víno voní po květinách, ovoci anebo je lehce minerální. Dobré víno by však nemělo mít kovovou příchuť (hodně železa, mědi). Mezi takové typicky patří červená vína z Moravy jako je například skvělé Svatovavřinecké, Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, Merlot nebo Zweigeltrebe.


Francouzské víno je zkrátka pojmem. V naší nabídce naleznete jak bílé, růžové nebo červené francouzské víno , tak i šampaňské. Víno z Francie u nás můžete vybírat podle druhu, oblasti, vinařství, nebo francouzské klasifikace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky