středa 27. února 2019

Tapiokové perly

Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Poslouží také při výrobě koktejlů, čajů a dalších nápojů. Díky neutrální chuti se tapiokové perly hodí i jako zavářka do polévky nebo samostatná příloha k masu.


Tapiokové perly

Propláchnuté perly dáme do kastrolku, zalijeme 3ml vody a necháme nabobtnat. Tapiokové perly pořádně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Asi po minutách začnou perly získávat gelovou konzistenci. V tu chvíli do kastrolku k tapiokovým perlám a vodě přidáme kokosové mléko a vše lehce osladíme.


Využití perel v kuchyni. Kuličky si nejdříve ve vodě uvaříte a pak je smícháte s čajem. Tapiokový škrob je obvyklou surovinou zejména v jihovýchodní Asii. Používá se stejně jako jiné škroby, anebo se z perel vyrábějí dezerty, pudinky či „módní“ bublinkový čaj, bubble tea. Perly je třeba vařit, než je budete jíst.


Poměr je obvykle díl suchých perel na dílů vody. Přiveďte směs k vysoké teplotě. Neustále míchejte, aby nedocházelo k tomu, že se perly drží na dně. Celé perly do Bubble tea. Ty se nám podaří připravit tak, že tapiokové perličky hodíme do vroucí vody a dále vaříme – minut do chvíle, kdy jednotlivé perly zrosolovatí a téměř se vytratí bílé tečky uprostřed.


Je potřeba občas zamíchat a hlavně dávat velký pozor, aby se nevyvařila voda! První pokus dopadl dobře, ale pořád mi přišlo, že tapioka není tolik nabobtnaná. Ale viete, čo je to tá tapioka, tapiokové perly , tapiokové guličky, tapioková múka? Srovnejte ceny produktů internetových obchodů.


Tapiokové perly

Nově přehlednější a rychlejší. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma. Ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě. Neobsahují lepek ani jiné alergeny.


Po dvanácti hodinách je v hrnci s nepřilnavým dnem smíchejte s mlékem a přiveďte k varu. Pudink začne zhruba po deseti minutách houstnout, a to je znamení, že je hotovo. Druhý den, ještě před vařením pudinku, si připravte ovoce.


Mango oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Polovinu rozdělte na dna obou misek. Odporúčame tapiokové perly , vyrábajú sa z bielej dužiny hľúz rastliny manioka a na trhu existujú ako svetlé tapiokové perly , tak tmavé tapiokové perly. Kuličky – perly – se prodávají v několika velikostech, na přípravu čaje jsou nejlepší střední.


Na přípravu nápoje necháme ve studené vodě alespoň hodinu nabobtnat šálek perel. Poté vodu slijeme a kuličky vsypeme do vroucí vody. Na šálek perel patří až šálků vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky