pátek 8. února 2019

Pracny ořechové

Prvně jsem neměla problém,šly krásně vyklopit. Nevěřila jsem tomu,ale skutečně se podařilo,díky. Dříve jsem formičky mastila,stříkala olejem ve spreji a nešly tak krásně,jako tyhle v nevymazaných formičkách.


Pracny ořechové

V mírně vyhřáté troubě pracny upečeme. Vychladlé pracny vyklopíme z formiček a obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem. Dvoubarevné ořechové pracny servírujeme jako vynikající cukroví k různým svátečním příležitostem. Jak jsem zjistila, většina rodinných receptů – pokladů – od našich babiček a babiček jejich babiček… vychází z kuchařek od Rettigové, Drůbkové až po „Sandtnerku“. Vánoce: Zdravé ořechové pracny.


Nejprve si ideálně smícháme všechny sypké ingredience a pak vypracujeme dohromady s vejcem a změklým máslem. Ořechové pracny jsou velice snadné a vynikající. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme ideálně přes noc odležet.


Mouku, cukr, mleté koření a ořechy smícháme na vále. Nožem zapracujeme změklý tuk nebo máslo a přidáme vejce. Vsaďte na to nejlepší z přírody – lahodné ořechy! Pracny ořechové recepty, které budete milovat.


Ať už se rozhodnete pro pečenou klasiku v podobě išelských dortíčků, Masarykova cukroví a pracen, nebo dáte přednost rychlému nepečenému cukroví, jako jsou kokosové a medové kuličky, s oříšky nikdy nešlápnete vedle. Tématické fráze: nejlepší recept na pracny cukroví pracny pracny cukroví recept těsto na pracny vanoční pracny medvědí pracny nejlepší pracny pracny vanocni cukrovi ořechové pracny pracny těsto recepty pracny cukrovi vánoční cukroví pracny pracny ořechové pracnové těsto vánoční pracny recept výborné pracny recepty. Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve kterých těsto na pracny pečete.


Neváhejte si je ale pořídit, protože jejich chuť je prostě božská. Troubu si předehřejeme na 1°C a nachystáme si formičky na pracny neboli medvědí tlapky. Už naše babičky toto cukroví pekly. Receptů na pracny je spousta a já jsem jich také několik vyzkoušela. Když je těsto odpočaté, nechte ho při pokojové teplotě trochu změknout.


Pak buď těsto vtlačujte do ořechových formiček, nebo ho dejte do cukrářského sáčku (jde to trochu ztuha, pokud si chcete ulehčit práci, použijte strojek na cukroví) a na plech s pečicím papírem tvořte slzičky. Křehké formičkové cukroví, které má širokou škálu chutí a tvarů, totiž vůbec není pracné. Zapojit do něj klidně můžete i děti.


Pracny ořechové

I když každá hospodyňka určitě má svůj osvědčený recept, stojí za to vyzkoušet i. Formičky lehce vymažeme tukem a plníme je kousky těsta tak, aby uprostřed zůstal důlek. Těsto se pečením nafoukne. Připravené pracny pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi minut. Poté je ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Letos jsem nechtěla přidávat žádný recept na vánoční cukroví.


Chtěla jsem, aby to bylo tajemství šéfkuchaře ale píšete si o ně a prosíte. Tak jsem se rozhodla vybrat některé, s kterými se s vámi podělím. Tím prvním jsou medvědí tlapy neboli ořechové pracny.


Pracny ořechové

Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Takhle přesně chutnaly pracny od babičky, akorát ona tam měla asi víc toho koření. Už kolik let jsem ty pracny vůbec nedelala, protože jsem pořád nemohla objevit ten správnej recept. Tedko je jdu dělat znova, i kdyz je už únor, jsou.


Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a asi na minut je uložíme do odpočinout do lednice. Oříškové pracny bez kakaa recepty, které budete milovat. Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu receptů na jednoduché i náročnější vánoční cukroví, ze kterých si jistě vyberete!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky