pátek 19. dubna 2019

Kalabasa a bombilla

Kalabasa a bombilla

Kalabasa a bombilla patří k rituálnímu popíjení Yerba Maté. Tradiční propriety jihoamerických indiánů jsou dnes k dostání v různých designech a materiálech. Oblíbenou klasikou milovníků povzbuzujícího nápoje přátelství je kalabasa z vydlabané tykve a bambusová bombilla. V začátku je třeba si uvědomit, že tykev není kov a že může prosakovat a to především po delší době. Piť čaj maté z tekvičiek nazývaných kalabasa pomocou slamky - bombília ( bombilla ) je veľmi príjemné.


Kalabasa a bombilla

Bombilly jsou kovové ale také z bambusu. Tradičné propriety juhoamerických Indiánov dnes sa už dajú dostať v rôznych designech a materiáloch. Obľúbenou klasikou milovníkov povzbudzujúceho nápoja priateľstva je kalabasa z vydlabanej tekvice a bambusová bombilla. Bambusova bombilla určená na pitie.


Klasická kovová bombilla. Výrůstek, který má každá kalabasa uprostřed dna, přesně pasuje do té prohlubně ve sloupku, takže kalabasa nikam nepadá a přebytečná voda, která je v ni nasáklá krásně vykape na ten talířek (a že jí bývá tak do půl hodiny pěkná loužička) a zároveň kalabasa může volně větrat. This video explains how to prepare a Yerba Mate using the traditional calabash gourd. K jeho pití společně s kalabasou patří speciální kovová či dřevěná tyčinka nazývaná bombilla. Maté bývá popíjeno ze zvláštní, pro tento nápoj speciálně určené nádoby zvané “ kalabasa “ a kovové nebo bambusové trubičky na konci opatřené sítkem zvané “ bombilla.


I když ortodoxní příznivci tohoto nápoje jej neochucují, velice dobré je z karamelem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou a jinými dochucovadly. If you want to start drinking yerba mate, it’s good to know the different types of mate bombillas (pronounced bom-bee-ya or bom-bee-sha). A bombilla is a metal straw used to filter out the yerba mate leaves. Obrázek je pouze informativní, protože se jedná o přírodní originální kousky.


Yerba Mate has been used for thousands of years by the Guaraní Indians for stamina and as a natural remedy with numerous health benefits. Today people still swear by yerba mate as a source of energy, as a way of aiding weight loss and for general well-being. Navštívte jediný internetový obchod špecializovaný na predaj čaju Yerba Maté. Nakupujte online a objavte zázračné účinky tohto nápoja spolu s nami.


Yerba maté je tradičně popíjen z nádoby kalabasa podobné tykvi kovovou slámkou (tzv. bombilla ), která má na spodním konci filtr proti drti listů. Sdílení této tradiční nádoby je údajně známkou přátelství a mezilidských vazeb. Today, we’ll be discussing the latter. We’ll focus on a few specific ways to easily prepare yerba mate and some handy tricks on how to use a yerba mate bombilla (the proper way).


And if you run into trouble with your bombilla clogging, which, by the way, is the number one frustration for new mate drinkers, no worries, we got you covered. Popis: Nové, nepoužité. Cena je za komplet, ale možné prodat i samostatně. Handmade Mate Gourds and accessories for Yerba Mate. Yerba maté, aspoň z mých zkušeností je docela dobré barvivo a jemný zelený prášek taky dokáže dobře ulpět na stěnách kalabasy.


Pokud se pohárek dobře zajede (občas se zopakuje), používá se pravidelně a není u nějakého teplého zdroje ve špatně větrané místnosti, tak vydrží dlouho. A dél-amerikai indiánok hagyományos eszközei mostantól különböző formatervezési mintákban és anyagokban kaphatók. A hagyományok kedvelőinek kedvelt eszközei a tökök - kalabasa és a bambuszból készült bombillák. Tradiční způsob přípravy maté K tradiční přípravě maté je zapotřebí kalabasa a bombilla. Maté je legendární nápoj jihoamerických indiánů.


Je velmi zajímavou a zdravou alternativou k pití kávy či čaje. Dokonale se hodí do ruky a udržuje nápoj teplý. K vyzvednutí v Jablonci nad Nisou nebo v Pardubicích. Keramická kalabasa metalická glazura s talířkem 3ml.


Je určená k pití maté, tradičního nápoje jihoamerických indiánů. Objem kalabasy je cca l (může se různit - každá tykev ma trochu jinou velikost). Obrázek je ilustrační, kalabasa je z přírodního materiálu a jednotlivé kusy se liší v odstínech hnědé. Určená na popíjanie maté tradičným spôsobom.


Nie je vyrobená ako originály tekvice, ale z praktickejšej keramiky. Maté sa vsype do nádobky, zaleje horúcou vodou a pije sa pomocou bombily. Tento spôsob pitia dodáva jednoduchému úkonu atmosféru až mystického rituálu, navodzuje pocit Južnej Ameriky tu a teraz, vďaka čomu si užijete nápoj yerba maté ešte o trochu viac.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky