čtvrtek 11. dubna 2019

Káva z cibetky

Kolik stojí káva z cibetky ? Káva z cibetek je nejdražší kávou na světě, mimo jiné také díky své exkluzivitě – Filipíny totiž vyprodukují pouze půl tuny této kávy ročně! Tento článok nemá byť o tom, či je cibetková káva chutná, alebo či je kvalitná preto, že prechádza traktom cibetky , alebo preto, že si vyberá len tie najlepšie zrná, ktoré potom zje. Je to úplne jedno, pretože nikto z nás nepil pravú cibetkovú kávu. Tú skutočnú, ktorá sa nazbierala z trusu voľne žijúcich cibetiek.


Cibetková káva je jedinečný nápoj, který má dosti atypický způsob přípravy. Díky němu navíc patří k nejdražším na světě. Z tohoto vývoje z části profitovaly i cibetky.


Dnes jsou cibetky , přesněji jejich výkaly, považovány za „dojné krávy“, a to je důvo proč se od. Ochutnávka vietnamské kávy: Káva z trusu cibetky nebo smíchaná s čerstvými žloutky. Kávu jsme si ve Vietnamu zamilovali. Ale musím přiznat, že to nebyla láska na první pohled.


Chvíli nám trvalo, než jsme si kávu začali opravdu vychutnávat. Nejvzácnější druh kávy, jejímž původcem jsou indonéské cibetky. Jedna z nejdražších a gurmány nejžádanějších káv pochází z Filipín. Kopi znamená káva , luwak označuje cibetku. Káva se zpracovává z trusu cibetek, konkrétně z druhu nazývaného.


Káva z cibetky sa, žiaľ, nedá vyrábať vo veľkom, čo by znížilo cenu tejto jedinečnej kávy. Podľa Juraja Koprdu je to preto, lebo cibetky sa v zajatí nechcú živiť kávovými zrnami. Jedinečná káva z trusu.


Cibetka je kunovité nočné zviera podobné mačke. Toto zvířátko, které je velmi podobné lasičce, se kromě hmyzu, drobných hlodavců a tropického ovoce živí také pojídaním sladkých bobulí kávovníku, z nichž si vybírá ty nejuzrálejší. Podčeleď cibetky zahrnuje celkem sedm rodů cibetek a ženetek. Jedná se o starobylou formu šelem.


Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě. Existují miliardy kávových nadšenců a většina z nich by měla být schopna rozpoznat chuť kávových zrn. Rozpoznání původu této kávy je ale trošku jiný příběh.


Káva z cibetky

Prodáváme 1 cibetku, 1 arabicu. Cibetky si vyberajú len zrelé kávové bobule. Vypravte se s námi do světa káv, které si jen málokdo může dopřát každý den.


Ať už jde o tajemnou cibetkovou kávu nebo skvostnou Jamaica Blue Mountain, seznámíte se s těmi nejvýjimečnějšími kávami světa. Pojďme se vydat na první zastávku na naší cestě! Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kopi Luwak - káva , na níž si už před vámi pochutnaly cibetky.


Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky