úterý 16. dubna 2019

Vyřezávané formy na perníky

Tak jsem dneska byla na jarmarku řemesel v Havlíčkově Brodu. Jsem úplně nadšená, protože tam byl řezbář z MORAVY (!!!) a prodával vyřezávané formy na perníky. Vždycky jsem sehnala tyto formy jen v severních a východních Čechách - hlavně v Podkrkonoší a na Moravě ne a ne někoho najít.


Tak mám z toho takovou radost, že vám to sem hned dávám. Krása dřeva Jsem řezbář a loutkář, zabývám se těmito typy dřevořezby: formy na perník, marcipán, máslo a sýry loutky betlémy dýmky Ukázky prací: Perníkové formy Vyrábím dřevěné formy na perník a marcipán. Zde si můžete stáhnout recept pro výrobu perníčků, který je určen začátečníkůRecept na perník do dřevěných forem Dřevěné loutky ve.


Krásné vyřezávané formy na perníčky od pana Slavíka už nějaké mám,. Tyhle dřevěné formičky na perníčky obdivuji, musí to být titěrná práce. Dřevěné formy na máslo – zdravé potraviny, biopotraviny. Ručně vyráběná dřevěná forma na perník a marcipán vyrobena z ořechového dřeva. Počítejte prosím s delší dodací lhůtou než je uvedena u vyrobku.


Děkuji a přeji všem hezké dny. Vyřezávané formičky na perníčky. Ceny formiček se pohybují od 1Kč do 4Kč dle velikosti a náročnosti. Máte dotaz na tento produkt? Ja som tiež už dávno nad týmto uvažovala, lebo sa mi veľmi páčia takéto vtlačované medovníky.


Poznám rezbárov, ktorí by to urobili, ale je to ručná práca, treba na to kvalitné drevo a každá takáto práca aj niečo stojí. Pravdu povediac,tie drevené formy sú veľmi drahé. Skús sa popýtať možno niekde v Čechách, alebo hľadať niekde na trhoch a bazároch.


Vyřezávané formy na perníky

Optimalizováno pro Mozilla Firefox. Před samotným vtlačováním těsta do formy se do kusu odleželého těsta ještě ručně vpraví co nejvíce mouky a oddělí se z něj kus, který se rozválí na asi mm silnou placku. Ta se poté položí na formu a prsty důkladně vtlačí do reliéfu.


Pozor, perníky se ve formách nepečou, pouze tvarují. Minulý pátek jsem zakoupila vyřezávané formy na perník a vyzkoušela recept, který můžu doporučit. Jedná se tedy o recept na perníky vytlačované dřevěnými formami a jsou jedlé! Naše nabídka formiček na cukroví vás určitě uspokojí.


Vyřezávané formy na perníky

Najdete zde nejen různé formičky běžných známých tvarů z klasických materiálů, ale třeba i formičky silikonové v neobvyklých a zajímavých tvarech. Silikonové formičky na pečení cukroví nejen na Vánoce. Vykrajovátka na perníčky Všechna námi nabízená vykrajovátka jsou certifikovaná pro styk s potraviny a jsou kvalitně vyrobena tak, aby co nejdéle a dobře sloužila. Pokud potřebujete vykrajovátka přímo na marcipán, či jiné cukrářské hmoty, nabízíme chytrou pomůcku v podobě pístového vypichovače.


Tyto formy se používají mimo malých perníčků na klasické sladké a slané linecké těsto, na oříškové, čokoládky a na marcipán. K zakoupeným formám přikládáme rovněž osvědčené krajové recepty na příslušné cukroví. První typy perníků byly jednoduché placky a caltičky a také perníky vtlačované do forem. Nejoblíbenější bylo hruškové dřevo, ale mnoho dochovaných forem je vyřezáno z dřeva třešňového.


Vyřezávané formy na perníky

Dlabání forem byla práce namáhavá, bylo třeba velké síly v prstech. Regionální původ perníkářských forem lze těžko určit. Perníkáři si je objednávali na různých místech, skupovali je z pozůstalostí apod.


Já mám doma dřevěné formy na rohlíčky, potom tvar větší srdíčko a velikonoční vajíčko. Kupovala jsem to na nějakých moravských trzích ve skanzenu. Ne vždycky to jde dobře vyklopit, pokaždé je třeba vysypat to moukou a správně klepnout, ani moc ani málo.


Vyřezávané formy na perníky

Formičky vypadají krásně, ale to pečení je teda síla. Vyrábíme JEDINEČNÉ SILIKONOVÉ FORMY NA SVÍČKY, jaké nenaleznete v žádném jiném e-shopu. V této kategorii naleznete 3D formy , rozdělené do několika kategorií.


Slavík Alexandr - tradiční řezbářské práce (Krumvíř 32). V našem eshopu můžete vybírat z téměř 1druhů dortových forem, 4druhů vykrajovátek, velkého množství vyklápěcích formiček a různých doplňků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky