pondělí 15. července 2019

Loupání česneku

Loupání česneku

Pesto z medvědího česneku , polévka, pomazánka i tinktura. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty! Navíc obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a má příznivé účinky na náš organismus. Nepropásněte sezónu téhle nejsilnější jarní bylinky, která právě začíná růst, a vypravte se pro. Palici česneku rozdělte na jednotlivé stroužky.


Loupání česneku ve krocích. Jeden stroužek po druhém rozmáčkněte plochou stranou nože. Dejte pozor, abyste na nůž mačkali těsně nad.


Jestliže jde slupka česnekového stroužku jen velice těžko sloupnout, vložíme stroužek nakrátko do vroucí vody. Avšak někdy se nám při loupání česneku může stát, že se slupky nemůžeme zbavit. Proto přicházíme s několika bezproblémovými řešeními, s jejichž pomocí česnek oloupete snadno a rychle. Toto je geniální trik, jak bleskově oloupat česnek!


Inspirovala jsem se v ulicích Dillí, kde takto zručně zbavovali stroužky slupek prodejci česneku. V loupání jsou tedy Indové. Způsoby loupání česneku Jak oloupat snadno česnek?


Pokud máte čas, namočte stroužek na minut do studené vody. Slupka se namočí a nebude se pak trhat. Na loupání česneku budeme potřebovat obyčejnou sklenici s víčkem, například od okurek.


Vezmeme paličku česneku a rozdělíme ji na jednotlivé stroužky. Vložíme do sklenice, zavíčkujeme a přibližně dvacet vteřin až půl minuty třesme sklenicí všemi směry. Po dvaceti vteřinách ze sklenice odšroubujeme víčko a. Do jedné ruky uchopte celou hlavičku česneku a do druhé nůž s velmi ostrou špičkou. Každý stroužek potom postupně napíchněte na špičku nože a mírným pohybem vzhůru a ven ho vysvlékněte ze slupky prakticky bez námahy. Celou hlavičku česneku tak můžete oloupat během pouhých několika málo vteřin.


Dnes pro vás máme opravdu jednoduché postupy jak oloupat česnek během několika vteřin. Pak můžeme stroužek lehkým tlakem prstu poměrně snadno vymáčknout ze slupky. Oloupat stroužek česneku není tak těžké. Existuje spousta způsobů, jak jednotlivé stroužky oloupat, záleží jen na tom, zda je chcete použít celé, nebo nasekané. Nebaví vás pracné loupání česneku ? Určitě vás zaujme následující video od TESCA, které přináší skvělý trik, jak nejlépe loupat česnek, klidně i několik paliček najednou.


Zhlédněte inspirativní video s podrobným návodem, jak nejlépe loupat česnek. K loupání česneku budete potřebovat pouze dvě misky. Ve Vychytávkách se dozvíte, k čemu můžete využít kávovou sedlinu. Věnujte k MDŽ originální srdce z březového proutí.


Tedy deset kilo česneku jsem ještě najednou nedělala, ale v žádném případě není vhodné ho naloupat na dílky a skladovat v lednici, byť ve sklenici. V lednici je vlhko, musí chytit plíseň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky