pondělí 22. července 2019

Zapojení termostatu lednice

Dále překontrolujte montáž kapiláry - konec by měl být připevněn k výparníku (mrazáku), tak jak to bylo předtím. Mohl by ale také být určen. Get without the ads.


Skip trial month free.

Unsubscribe from ondra surak? Starší chladničky používaly mechanický termostat snímající teplotu pomocí kapiláry nebo tykavky naplněné kapalinou či plynem. Po poruše termostatu ledničky staršího data výroby a zjištění ceny za jeho opravu v odborném servisu nebo technikem jsem raději koupil univerzální termostat ATEA Av jednom z e-shopu a vyměnil jej svépomocí.


Skrz kapiláru se tlak náplně přenášel na membránu (vlnovec) a tím i na kontakty termostatu , spínající kompresor. Tento systém však má menší přesnost a časem se může opotřebit nebo rozladit. Instalace - zapojení termostatu Watts 7elektricketopenicz.


Chladnička je zabudovaná v lince, dá se kapilára od termostatu vytáhnout a nová zase zastrčit, aniž by byl potřeba přístup k zadní části?

Ohledně zapojení nového termostatu PTpro ovládání dvě desetiletí starého elektrického kotle. Vedou do něj však tři dráty, všechny dle zkoušečky aktivní. Kotel je nyní mimo jiné ovládán starým pokojovým termostatem, jehož foto i schéma zapojení příkládám. Do PT však mohu připojit jen dva z nich. Pro tento účel jsem použil : ča.


Starý kompresor dosloužil, a nový se mi pod tlakem nerozběhl. Dobrý den,záleží na tom jak jste zdatný kutil ,jedná se o elektrozáležitost. S největší pravděpodobností připojen konektory,které dáte na nový tak jak byly na původním.


Termostat jako takový bude někde vzadu pod krytem. Hlavně opatrně pracujte s trubičkou kapiláry,kterou musíte umístit tam kde byla ta od původního termostatu. Schema zapojení by mohlo být vytištěno.


Použití termostatu A13: universalní. Nahrazuje všechny běžné termostaty. Závada teremostatu chladničky se nejčastěji projevuje tím že chladnička stále běží a nevypne kompresor. Další závada termostatu chladničky může být nesepnutí kdy chladnička nejde vůbec zapnout.


Mechanické termostay do chladniček se líší délkou kapiláry a počtem konektorů pro zapojení a výběr je vcelku snadný.

Varovný tón je spuštěn, jsou-li dveře mrazničky příliš často otvírány nebo zůstávají-li otevřeny příliš dlouho nebo je-li do mrazničky vloženo příliš mnoho potravin nebo jsou-li potraviny při vkládání ještě teplé. Kamarád používá kompresor ze starší lednice jako kompresor na foukání kola. Ke kompresoru je originální přípojná šňůra (třížilová) zapojená na svorkovnici.


Ze svorkovnice jsou vyvedeny tři kabely - černý , bílý , modrý. Sloužily k napájení žárovky a (asi) termostatu. Elektronika může kromě regulace teploty převzít i další úlohy čidlo varovný stupeň –14° –15° regulační stupeň –17° –20° –16° –27° stupeň rychlomrazení zesilovač signálu s relé. V návodu si najděte schéma zapojení termostatu. U termostatu , který jsme montovali, došlo k disproporci mezi tištěným návodem a skutečným stavem - označení jednotlivých svorek nebylo ve stejném pořadí.


Detail - Výměna termostatu ATEA A- Schéma zapojení termostatu ATEA A1 Barvy vodičů uvedené ve schématu se mohou u různých typů ledniček lišit. Jak mám upravit zapojení aby bylo bezpečné. Z popsaného by se dalo usuzovat nejspíš na závadu termostatu. Má smysl pořizovat nový, univerzální termostat?


Podivné ale je, jestli za souč. No a po týdnu používání jsem. Lednici jsem dostala, tchán ji nevyužíval, s tím, že před lety tam měnil termostaty. Ta lednička udržuje vnitřní teplotu podle nastavení termostatu na 2-stupňú. Když běží kompresor,teplota výměníku klesne pod bod mrazu a usazuje se na něm led.


Když se lednice hodně otevírá,běhá kompresor častěji a led nestihne odtát a. Když kompresor neběží,teplota výměníku stoupne nad stupňú a led odtává.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky