pátek 12. července 2019

Pesto z medvědího česneku použití

Pesto z medvědího česneku je alternativou k jiným bylinkovým pestům. Ano, pesto rozhodně nemusí být jen z bazalky. Navíc pesto je ideální způsob, jak uchovat medvědí česnek. Podívejte se, jak vyrobit pesto z česneku medvědího i na to, k čemu se hodí. Máme pro vás hned několik receptů.


Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni domácí pesto z medvědího česneku pesto. Skvělé je i pesto z rukoly, špenátu, chřestu nebo jarních cibulek. Stejně jako se dá variovat s bylinkami, jde to i s. Pesto použití recepty, které budete milovat. Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou.


Toast s česnekovým pestem a rajčaty. Můj kotlíkový guláš tak trochu jinak. Období medvědího česneku je právě teď, a proto by byla škoda ho promeškat!


Možná vás překvapí, kolik skvělých jídel si můžete připravit, ať už se rozhodnete pro polévku, omeletu nebo pesto z medvědího česneku. Skoro jakoukoli zelenou bylinku můžete rozmixovat na pesto. Základní dávkování je lístků medvědího česneku , 1ml panenského olivového oleje, g pinií, které nepochází z Číny, a g strouhaného parmazánu.


Všechno společně krátce rozmixujte, nic na tom není. Pasta z medvědího česneku. Přebrané, očištěné, omyté a osušené listy rozmixujeme s olejem a solí. Následně pastu dáme do skleniček a skladujeme v lednici. Uzavřená pasta vydrží v lednici až rok.


Pesto z medvědího česneku použití

Děkuji za recept, včera jsem udělala první „pokus“, je skvělý, ještě zkusím s ořechy:) Ale mám dotaz, myslela jsem, že syrový olej není vhodné jíst, včera jsem si zbytek dala do krémové polévky, bylo to velice dobré, ale bylo mi z toho velmi těžko, jako bych snědla spoustu česneku. Takto máme pesto vždy po ruce a je připraveno k okamžitému použití. Níže naleznete recept na báječné pesto z tohoto jarního zázraku! Nejdříve medvědí česnek důkladně omyjte, rozmixujte listy s oříšky a postupně.


Pořádně omyjte listy medvědího česneku pod studenou tekoucí vodou. Pro usnadnění použijte sítko, z česneku setřeste přebytečnou vodu a nechte ho trochu osušit. Udělejte si na stole prostor na krájení česneku a připravte vše potřebné pro jeho zpracování. Pesto je ideální na špagety nebo ravioli.


Můžete jím obarvit rýži, ochutit lehký bramborový salát nebo namazat na chléb. Pesto vydrží ve vynikající kondici přibližně dva týdny. Po měsíci se chuť i vůně vytrácí a je lepší vyrobit si pesto z nových listů. Teprve poté přidejte najemno nastrouhaný parmezán a dochuťte.


A máme tu další recept na polévku. Na této polévce je velmi zajímavá síla česneku a zároveň jemnost smetany. Takto skvělé polévky docílíme jedině při použití domácího zeleninového vývaru, bez něj to nebude fungovat. Medvědí česnekový krém – RECEPT ZDE! Tinktura z medvědího česneku – recept, použití , léčivé účinky.


Dobře omyté a odkapané listy nebo cibulky nadrobno pokrájíme a naplníme volně do sklenice nebo láhve. Pesto z česneku medvědího Vám může vydržet rok i déle, jen je třeba dodržet několik zásad. Další recepty z česneku medvědího zde - VÍNO, PESTO (PASTA), SALÁT, POLÉVKA. Recept na skvělé pesto z medvědího česneku ! Krátká sezóna této rostliny právě začala! Vyražte si do lesů pro svou sklizeň :-) Máte možnost si udělat zásobu na celý rok dopředu.


Ajka Bazalkové, petrželkové, koprové, mangoldové, z medvědího česneku , z mrkvových natí, kopřiv, libečku, ředkvičkových listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky