pondělí 30. května 2016

Jak vybrat přímotop

Jestliže na vás nutnost pořízení doplňkového zdroje tepla dopadla, zaměřte se zejména jeho druh. Každý z nich má jiné využití, a proto byste v prvé řadě měli vědět, do kterých prostor bude zařízení určeno. Jak správně vybrat elektrický přímotop ? Vzhledem k tomu, že trh je doslova zasypán celou řadou různých druhů elektrických topidel, musí před samotným nákupem proběhnout volba toho správného typu.


Podstatnými kritérii pro výběr potom jsou výkon, velikost vytápěné místnosti, spotřeba energie a bezpečnostní prvky.

Pokud přemýšlíte o pořízení přímotopu, ale nevíte, na co se při výběru zaměřit, vše podstatné najdete v našem článku. Jak vybrat elektrický přímotop ? Rychlost a mobilita pro příležitostné použití. Pomocí elektrického přímotopu lze samozřejmě vytápět i celé místnosti, ale rozhodně to není běžná záležitost – v porovnání se standardními způsoby vytápění vychází tato varianta poměrně draho. Venkovní teploty dosahují nuly, ale ve vašem bytovém domě se ještě netopí? Nemusíte se klepat zimou a doufat, že vám pomohou hektolitry horkého čaje.


Zároveň lze u jednotlivých zařízení regulovat topný výkon, a to zpravidla ve třech nebo ve dvou stupních.

Jak již bylo zmíněno, přízvisko „nejlepší“ v tomto výběru neznamená výhradně kvalitu produktu. Při zvažování, kterou přímotop vybrat , bereme v potaz hlavně oblíbenost produktu mezi uživateli. Jejich posouzení mnohdy obsáhne nejen. Přímotop s ventilátorem.


Pokud je Vaším cílem co nejlépe vytopit některou u uzavřených místností v bytě, vaše volba by měla padnout na přímotop s ventilátorem (někdy je také najdete pod označením teplovzdušné ventilátory). Všechna elektrická energie ve ventilátoru se proměňuje na teplo v odporových článcích a. Než začnete se samotným výběrem přímotopu, je důležité položit si dvě základní otázky: 1. Na jaký účel si zařízení chcete pořídit? Na vytápění celé místnosti, nebo jako lokální zdroj tepla?


Jaký zdroj energie preferujete, popřípadě potřebujete, v návaznosti. V nabídce přímotopů najdete množství modelů a vybrat si z nich na první pohled není jednoduché. Ať už vybíráte přímotop nebo jiný produkt, měli byste mít jasno v hlavních bodech ještě před samotným filtrováním mezi jednotlivými modely. Co primárně od produktu očekáváte?


Pak přijdou na řadu přímotopy. Pokusíme se vám v následujícím článku poradit. Před pořízením přímotopu si musíte především položit otázku, v jakém prostředí bude tento přímotop instalován?

Na základě odpovědi pak vybrat vhodný přístroj. Ne každý přímotop je totiž. Vedle tohoto je třeba zvážit, zda budeme přímotop využívat jako doplněk současného topného systému nebo jako jedinečný zdroj tepla v místnosti. Když si odpovíme na tyto otázky, tak můžeme přejít k samotnému výběru.


Zda budete přímotop využívat jako doplněk současného. Ještě před tím, než si ho zakoupíte se rozhodněte, ve které z bezpečnostních zón bude a podle těchto informací si pak přímotop zakupte. Chystáte se na chatu, kde není topení a rána jsou chladná? V rekreačních objektech využívaných po omezenou dobu je instalace stálého topení zbytečná.


Zkrátka s sebou vezměte prakticky elektrický přímotop a více neřešte! Na řádcích níže naleznete zevrubný rozbor klíčových. Jaký elektrický přímotop si vybrat do bytu? Nahradit plynové přímotopy plynovým kotlem a otopnou soustavou s radiátory?


Průvodce výběrem správného vytápění Vám pomůže!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky