pátek 6. května 2016

Rozvody topení v plastu

U tchána jsem dělal koplet rozvody topení v plastu - bylo to řešení ,,z nouze ctnost´´, nemám totiž autogen a upřímně řečeno ani neumím natolik kvalitně svářet, abych si troufl ,,vymrsknout´´ rozvody po celém baráku v železe. Dělal jsem známému topení z plastu (PEX), vše bylo ok do doby, než přetopil kotel. Plast se rozpadl a byl to malér.


Pokud by se rozvody dělaly na jakš takš přístupných místech, tak bych šel do železa. V životě jsem neviděl zarostlou nebo zrezlou trubku v rozvodu topení. Jo, pokud to bylo někde na záchodě kde na to.


Nevíme pro co se máme rozhodnout,co je lepší a bezpečnější. Máme se rozhodnout do příštího týdne a nevíme, jestli měď nebo plast. Vodu máme v plastu a podlahové topení mít nebudeme. Pro kvalitní rozvody topení , tedy Rehau - násuvná objímka.


Tekoucí spoje nepřipadají v úvahu, tedy pokud jsou spojeny. Vše se hodí spíše k zazdění. Pro rozvody po zdech je pak Aplex možné řešení. A nebo CU pájené nebo lisované. Každá varianta má své přednosti, odpovídající cenu a také specifika instalace.


V rámci instalace topení jsme schopni zajistit výhodnější ceny na materiál a zařizovací předměty související s realizací otopné soustavy (kotel, termostat aj.). Topenářské potrubí je také namáháno vysokými teplotami. Tyto rozvody navíc často vedou v místech, kde jsou těžko přístupné pro potřeby případné opravy.


V přízemí bude všude kromě technické místnosti a ložnice podlahové topení. Rozvod tepla v novostavbě bungalovu mám navržený v podlaze v mědi. Topenář mi nabízí za stejnou cenu rozvody v plastu (systém REHAU) - argumentuje větší trvanlivostí, v budoucnu menší pravděpodobností prasknutí. Samozřejmě pro něho je to plus, protože montáž je podstatně jednodušší. Rozvody k radiátorům jsou zhotoveny v mědi a rozvody podlahového topení z materiálu Alpex therm.


Pod podlahovku byl použit polystyren s reflexní tkaninou, k němuž byl had uchycen sponami (díky textilii sice spony drží v polystyrenu lépe, ale i tak se had na některých místech při zalévání podlahy nadzvedl). Dobrý den, Rád bych, mohl by mě někdo nasměrovat zda udělat rozvody k radiátorům v mědi nebo plastu. Budoucí situace: Novostavba s podlažím, přízemí podlahovka zbytek místností radiátory, patro radiátory, podlahy anhydridové, vytápění kondenzační kotel, rozvody k radiátorům půjdou podlahou.


Rozvody topení a vody by měly vykazovat dlouhou životnost a maximální bezpečnost provozu. Každá havárie může totiž způsobit nemalé škody. Míru kvality použitých materiálů obvykle doloží technické certifikace, ale pro volbu konkrétního systému trubek a. V rámci rekonstrukce topení v RD stojím před otázkou, zda nové rozvody udělat v plastu a táhnout je z centálně umístěné šachty podlahami. Spolehlivý systém pro rozvody topení.


FV THERM pro podlahové vytápění či radiátory různých typů. Vysoce kvalitní zpracování všech komponent. První rada by měla znít zhruba.


Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Budu rekonstruovat rozvody topení v patře rodinného domu,. Další výsledky z webu forum.


Já mám v Rauthermu (REHAU) rozvody topení a nevýhodu jsem nezjistil. Stále ještě mnoho lidí se domnívá, že měď je velmi spolehlivá a že přes poměrně vysokou cenu představuje investici, která se. Vodoinstalace svépomocí – rady a zkušenosti21. VIDEO: Low-cost slaměný dům v Brlohu svépomocí.


Vytápění, podlahové topení , podlahovka a rozvod vody svépomocně do rodinného. V první řadě řešíte zdroj tepla, rozvody teplé vody a otopná tělesa, případně. U podlahového topení se využívají převážně trubky plastové s kyslíkovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky