pondělí 15. srpna 2016

Broušení malých vrtáků

Moje zkušenosti s broušením nožů a vrtáků. Na webu je kupodivu málo jednoduchých návodů pro amatéry. Bole na broušení vrtáků je dobrá takováto měrka (tato je dělaná dá se i koupit) Pro běžné používání se vrák brousí zhruba pod úhlem 1stupňů a nutné dodržet obě ramena vrtáku stejně dlouhé od sebe. To si na takto jednoduché měrce lehce uhlídáš. Na rozdíl od broušení malých vrtáků je nutné se při broušení věnovat nejen správnosti úhlu hlavního ostří, ale i úhlu příčného ostří, souměrnosti ostří, sklonu břitů, stejné délce obou ostří atd.


Ruční broušení šroubovitého vrtáku pro mobilní aplikaci Strojník pro Android. První varianta je méně vhodná. Vliv brusiče na kvalitu při ostření je zde zásadní. Abychom dosáhli vždy správného nabroušení špice, je vhodné použít strojní brusku vrtáků. Na základě vlastních zkušeností můžeme doporučit brusky vrtáků Drill Doctor 500X (rozsah 5–mm) a Drill Doctor 750X (rozsah 5–mm).


Domácí broušení vrtáků je pro fajnšmekry, někdo se to učí celý život. Než vyhodit tupý vrták, radši bychom si ho znovu nabrousili. Není to ale tak jednoduché a mnohdy se neodbornou. Mini kleštiny pro uchycení malých vrtáků do sklíčidla pro vrtačku, frézku, sada, Warco.


Velmi šikovný nástroj pro velice jemné vrtání a závitování. Ideální pro přesné vrtání nebo řezání závitů. Vroubkovaná rukojeť pro ruční použití. Lze také opevnit ve sklíčidle vrtačky, soustruhu a nebo v kleštině frézky. Můžete prodloužit životnost Vašich jádrových vrtáků a přitom nemusíte investovat do vybavení, které zabírá místo a potřebuje zaškolenou obshluhy.


Díky speciálnímu zařízení, které umožňuje broušení velké škály typů vrtáků , a našemu zkušenému týmu pracovníků, můžete vrtáky používat delší dobu než budete potřebovat nový. U broušení je několik zásadních problémů. Už jsem to zkoušel také řešit.


Z deseti broušených vrtáků se trefí tak dva, které něco vydrží. Důležitý je samozřejmě úhel hrotu, přesné osové vedení, protože pružnost tohoto vrtáku je někdy až neuvěřitelná. Pak při vrtání rozhazuje, jede kam chce a dělá. Další velice důležitá tabulka udává hodnoty úhlů sklonu drážek, úhly hřbetu a hrotů šroubovitých vrtáků.


Tato tabulka se hodí při volbě vrtáku a při broušení hřbetů hlavních břitů v závislosti na vrtaném materiálu. Všechny výše uvedené typy a velikosti vrtáků lze brousit tzv. S patentovaným přípravkem pro broušení vrtáků DBS-můžete nyní brousit Vaše vrtáky s nejvyšší přesností. Optimální ostří a úhel břitu může být nastaven s ohledem na konkrétní požadavky vrtání, což závisí na velikosti vrtáku a materiálu.


Můžete kompletně obnovit opotřebený vrták, stejně jako navrátit. Nejastěji pouţíváme při výpotech empirické vztahy za souasného vyuţití veliiny měrného řezného odporu obráběného materiálu. Přípravek na broušení vrtáků ostření 5-úhlů CONDOR GERMANY.


Broušení vrtáků je něco jako vysoká škola kutilství. Málokterý kutil přizná, že to neumí, takže se často stává, že se místo nabroušeného vrtáku dočká spíše návštěvy nejbližší profesionální brusírny, nebo rovnou hobby obchodu, kde si koupí vrták nový. Jako u všeho, i u broušení vrtáků je nejlepší.


Při svých pokusech kvalitně nabrousit vrták se často můžete dočkat návštěvy profesionální brusírny, nebo rovnou starý vrták zahodit a pořídit si nový. V první řadě je samozřejmě důležitý výběr vhodného vrtáku na daný materiál. Brusky na vrtáky jsou určeny k broušení vrtáků na dřevo i kov a mají možnost nastavení úhlu pro veškeré typy spirálových vrtáků.


Jsou určeny k připevnění k povrchu, tedy k pracovnímu stolu. V naší nabídce naleznete brusky na vrtáky s širokou nabídkou typů, značek a bohatých vlastností, ze kterých si jistě. Miniaturní bruska QA-4Malá stopková bruska pro broušení drobných částí a malých ploch Přímé provedení se stopkou mm Hadice s ochranou proti odlétávajícím jiskrám Pracovní.


Citlivé a nákladově neefektivní u malých průměrů nejvíce pouţívaný. Další tvary vrtáků z kompaktního materiálu Vrtáky s Vrtáky sotvory pro chladicí kapalinu Pro vysoké výkony a hluboké vývrty dvojitou fazetou Pro lepší kval. Popis produktu: Praktická ostřička vrtáků s podbroušením, určená k broušení nebo tvarování špiček spirálových vrtáků typu HSS, HSS E, CrV, WS (Ø - mm) v podmínkách domácích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky