pondělí 29. srpna 2016

Jak funguje jogurtovač

Jogurtovač je zařízení, které slouží k domácí výrobě jogurtu. Než si však řekneme, jak na to, musíme se nejprve podívat jogurtu na zoubek. Pro mnohé z vás může být překvapivé zjištění, co vlastně dělá jogurt jogurtem. Jak funguje jogurtovač.


Na výrobu jogurtu potřebujete jogurt. Avšak, jde jen o složku, která poskytne vhodné bakterie na výrobu skutečného domácího jogurtu. Jde o nezbytnou ingredienci, kterou byste bez klasického bílého jogurtu sháněli jen těžko. Proces výroby domácího jogurtu není vůbec složitý: s tímto chytrým pomocníkem jej zvládnete i vy. Kvalitní jogurtovač dokáže vytvořit ideální podmínky a prostředí, ve kterém se mléko přemění na jogurt.


Pre mnohých z vás môže byť prekvapivé zistenie, čo vlastne robí jogurt jogurtom. A jak tento přístroj vlastně funguje ? Obsluhu zvládne jistě úplně každý. Zatím spokojenost, funguje , jak má.


Každý jogurtovač funguje na stejném principu. Ovšem vyrobit si domácí kynárnu, jogurtovač a hlavně líheň na ušlechtilé. Jako kynárna pochopitelně funguje i domácí pekárna - ale ta má. Stačí nalít požadované množství mléka do sklenic a přidat jogurtovou kulturu či bílý jogurt s obsahem jogurtových kultur. Všechny sklenice pak zavíčkujete, zakryjete jogurtovač víkem a spustíte proces.


Princip zhotovení domácího jogurtu je jednoduchost sama. Zahřejete mléko, přidáte aktivní čerstvý bílý jogurt (nebo správnou mlékárenskou kulturu, viz níže) a necháte jej v teple zrát. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Do zahřátého mléka přidáte jogurtovou kulturu, která zahájí proces zrání. Důležitá je správná teplota i doba zrání. Pokud ale s přípravou domácího jogurtu začínáte. Krásný večer všem vespolek. Když to dám do zástrčky, tak to nic nedělá, jen svítí světýlko.


Já vím, jsem blbej, ale ještě jsem to nezkoušel). Do těch skleniček dám asi mléko a co dál? Do vaničky vodu nebo co?


V pohodlí domova si můžete připravit mnohdy chutnější, stejně jako i zdravější jogurt, bez různých éček a přidaných cukrů, konzervantů, zahušťovadel nebo barviv. Ako funguje jogurtovač. Avšak, ide iba o zložku, ktorá poskytne vhodné baktérie na výrobu skutočného domáceho jogurtu. Ide o nevyhnutnú ingredienciu, ktorú by ste bez klasického bieleho jogurtu zháňali len ťažko. Stačí nalít mléko do čistých skleniček, které dostanete společně se spotřebičem, přidat trochu bílého jogurtu nebo mlékárenskou kulturu a zapnout přístroj.


Ohlídá optimální teplotu i dobu zrání. Na domácím jogurtu si pochutnáte po 6–hodinách. Pro výrobu jogurtu je nejdůležitější udržení stabilní teploty během celé doby zrání.


V tomto mohou pomoci jogurtovače, které jsou na to speciálně určené. Přísady jednoduše vložíte v kelímcích či sklenicích do jogurtovače a za pár hodin je domácí jogurt na světě. Jogurtová kultura je obsažená čerstvém bílém jogurtu, který do směsi můžete také přidat (cca polévkové lžíce).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky